Antonescu își face curaj, dar PNL nu poate depune o moțiune de cenzură
Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că ar fi posibilă inițierea unei moţiuni de cenzură în cazul creşterii cotei unice, a desfiinţării acesteia, sau în cazul adoptării legii amnistiei. Dar chiar așa să fie? Atitudinea liberalului, în actuala conjunctură delicată pare mai degrabă atitudinea unui copil care-și face singur curaj în întuneric, cântând.
De ce nu ar fi posibilă o moțiune de cenzură, vede oricine care urmărește abundența de știri referitoare la situația politică a partidului care riscă să-i scape lui Antonescu de sub control. După atitudinea critică a fostului lider al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a urmat atacul dur al fostului premier liberal Călin Popescu-Tăriceanu, criticii dure urmându-i o demisie care riscă să rupă partidul, dacă nu să-l rupă. Presa vehiculează deja numele secretarilor de stat liberali Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul de Finanțe și Stejărel Olaru, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe la Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni care l-au sfidat pe Antonescu, participând la ședința de Guvern condusă de Ponta. Iuliana Ciutan, șefa Casei de Pensii, a decis să rămână în Guvern, la fel și președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, care refuză să demisioneze. Revenind la Tăriceanu, demisia acestuia capătă o greutate imposibil de neglijat din prisma informației că în spatele fostului premier stau 30 de parlamentari și 14 organizații județene. Nu este deloc puțin, din punct de vedere al parlamentarilor, gruparea Tăriceanu ar fi din start de două ori mai puternică decât PMP-ul Elenei Udrea. De organizațiile județene ale PMP nici nu merită să amintim, căci ar fi o glumă sinistră.
Cu alte cuvinte, Crin Antonescu nu poate risca să dea acum partidului comenzi dificile, care s-ar transforma rapid în prilej de ruptură.
În plus, o moțiune de cenzură sună neverosimil, fiind practic un vot împotriva propriului partid, abia ieșit de la guvernare. Din punct de vedere al legii amnistiei, iarăși, să fim serioși. Să nu amintim decât lamentările permanente prin care Crin Antonescu acuza în 2013 Justiția că defrișează cu predilecție liberali. PNL intrase atât de tare în vizorul DNA, despre care chiar Antonescu zicea că este organul de anchetă personal al președintelui, încât, dacă nu ieșeau acum de la guvernare, în cel mai scurt timp liderul liberal risca să rămână singur la prezidiu și să-și țină discursurile mobilizatoare la pereți. Dacă la aceste elemente s-a referit Antonescu, când a afirmat că e nevoie de chibzuință în abordarea unei moțiuni de cenzură, atunci, da, suntem pe aceeași lungime de undă. La câte probleme are în prezent PNL, Antonescu ar face mai bine să se joace cu altceva.
Ştirile orei
lumea nu incepe cu el presedinte...nici nu se termina...
Pnl-ul este un partid,nu cativa secretari de stat sau organizatii..
esecul,face parte din viata desi nu este de dorit...
nu sunt fan Antonescu,exclus Tariceanu....
succes dreptei romanesti,asa faramitata si anchilozata cum e...
sper ca 2016 sa ne gaseasca mai uniti...
am o rabdare de fier...