Dosarul ICA. Avocatul lui Voiculescu refuză din nou judecătorii

| 04 aug, 2014

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, i-a recuzat din nou pe cei doi judecători din dosarul ICA, Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, pe motiv că aceştia sunt imparţiali.

Luni, după aproape nouă ore de proces, Gheorghiţă Mateuţ a depus o cerere de recuzare a celor doi judecători, susţinând că magistraţii nu au voie să se pronunţe pe o contestaţie privind instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpaţilor din dosarul ICA, după ce anterior ei au luat o decizie privind instituirea respectivului sechestru.

Avocatul a mai cerut ca această cerere de recuzare să fie judecată de către un alt complet de magistraţi.

Cererea sa a fost respinsă ca fiind inadmisibilă.

Camelia Bogdan a explicat că un judecător se poate pronunţa atât pe instituirea sechestrului asigurator, cât şi pe o contestaţie la această măsură.

Nu este pentru prima dată când avocatul lui Dan Voiculescu încearcă să-i schimbe pe cei doi judecători, ei depunând cereri asemănătoare şi la un termen anterior din 7 iulie, fără succes însă.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti a dat sentinţa în acest dosar, Dan Voiculescu fiind condamnat la cinci ani închisoare, iar Gheorghe Mencinicopschi a primit şase ani închisoare cu executare.

Citeşte şi: Dosarul Voiculescu ICA. Cum pun Antenele presiune pe justiţie, iar Voiculescu cere strămutarea procesului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ