Dovada că Parlamentul nu face vendetă politică din Comisia Nana
Modul în care se desfășoară procedurile privind înființarea Comisiei Nana infirmă speculațiile alimentate dinspre Cotroceni care încercau să acrediteze ideea că respectiva comisie ar fi în fapt o vendetă politică îndreptată împotriva lui Traian Băsescu.
În ședința de miercuri dimineața a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului a fost luat în discuție inclusiv subiectul înființării comisiei de anchetă parlamentară care va avea ca scop clarificarea tranzacției imobiliare de la Nana. Conform deciziei Birourilor Permanente, Comisia Nana ar urma să fie formată din 15 membri, grupurile parlamentare având termen până la următoarea ședință a conducerii Parlamentului, care se va desfășura luni, să facă nominalizările în funcție de algoritmul de reprezentare. De-abia după ce această ședință va avea loc, înființarea Comisiei Nana va fi supusă aprobării plenului reunit, urmând ca, în măsura în care va obține acordul majorității deputaților și senatorilor, să poată să își înceapă activitatea.
Altfel spus, chiar dacă de principiu Comisia Nana ar putea lua ființă înainte de sfârșitul anului 2013, ea va începe să funcționeze efectiv de-abia anul viitor, după cum a confirmat de altfel chiar Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD. ”E puțin mai complicată perioada, într-adevăr, dar am dorit să avem lucrurile clare. Comisia stabilește, poate lucra în luna ianuarie, poate lucra înainte de Sărbători, mai are o săptămână, măcar să-și facă strategia, să-și pregătească chestionarul respectiv. O discuție serioasă, pe fond, ne putem aștepta să aibă loc după 7 ianuarie”, susține Ilie Sârbu.
Modul în care se desfășoară procedurile privind înființarea Comisiei Nana infirmă speculațiile alimentate dinspre Cotroceni care încercau să acrediteze ideea că respectiva comisie ar fi în fapt o vendetă politică îndreptată împotriva lui Traian Băsescu. Dacă majoritatea USL-istă ar fi avut într-adevăr intenția să se răzbune pe președinte prin intermediul Comisiei, ar fi fost foarte simplu ca, după obținerea acordului liberalilor, să se meargă pe repede înainte cu toate formalitățile de înființare.
Cu toate că președintele Traian Băsescu este mai agresiv ca niciodată, încercând din toate puterile să pună bețe în roate guvernării, majoritatea care sprijină cabinetul lui Victor Ponta nu se grăbește cu Comisia.
Aceasta nu înseamnă că demersul de înființare al Comisiei a fost abandonat. Angajamentul privind clarificarea circumstanțelor în care Ioana Băsescu a devenit proprietarea terenului de la Nana va fi într-un final dus la îndeplinire. Dar USL consideră, pe bună dreptate, că prioritățile legislative ale României la acest moment sunt altele. Așa că se preocupă de adoptarea bugetului, de implementarea politicilor fiscale, sau de dezvoltarea rețelei de autostrăzi, lăsând Comisia Nana pentru mai târziu.
În acest context, Traian Băsescu nu mai are nici măcar scuza că încearcă să se apere de o vendetă politică pentru toată tevatura şi blocajele pe care le generează pe bandă rulantă. După cum se poate vedea, nu vrea nimeni să îl pună la zid cu Comisia Nana, iar dacă va continua să saboteze România s-ar putea trezi în situația ca, la o eventuală nouă suspendare, nu doar 7,4, ci 18 milioane de români să voteze în favoarea demiterii sale.
Ştirile orei
comisia nu va lucra pentru ca vin sarbatorile de iarna si apoi vacanta parlamentara...ce prioritati legislative?
in legatura cu cei 18 milioane ar trebui sa va bucurati...
profitati de ocazie si treceti si Constitutia noua si regionalizarea
cum care Constitutie noua?