Economia merge, Băsescu inventează dezastre
Băsescu campanie electorală. Ieșirea de miercuri seară a lui Traian Băsescu la B1 TV a lămurit românii din nou că președintele își vede doar de interesul personal și al oamenilor săi. Intrarea lui Băsescu în campanie pentru Elena Udrea și Klaus Iohannis are ca scop asigurarea numirii sale în funcția de premier, în cazul în care tabăra sa va câștiga alegerile prezidențiale.
Traian Băsescu își dorește din tot sufletul să ajungă prim-ministrul României, chiar dacă încearcă în acest moment să evite subiectul. Faptul că strategia folosită în acest caz este „modelul Putin” nu surprinde pe nimeni, dacă ținem cont de relația de obediență și subordonare dintre Băsescu și Emil Boc din timpul guvernării PDL. Problema cea mai mare este că acest plan, care are acordul lui Iohannis, al Elenei Udrea și al Monicăi Macovei, este un atac asupra democrației și împotriva dorințelor celor 7,4 milioane de români care au cerut demisia lui Traian Băsescu în 2012.
Una dintre principalele teme pe care Băsescu și ai săi le utilizează în această campanie este cea despre economie, iar acest aspect poate fi analizat cel mai bine dacă ținem cont de cele două modele politico-economice existente pe scena publică.
Pe de-o parte, modelul lui Băsescu, continuat de Iohannis și Udrea, înseamnă austeritate, conflict, o Românie a crizelor și a ramânerii în urmă. Pentru că nu știu cum să stimuleze economia și să genereze creștere, oamenii modelului Băsescu merg pe ideea austerității, adică pe tăieri de la oameni.
Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS: Dacă voi fi ales, BĂSESCU nu are nicio şansă să îl desemnez premier
Pe de altă parte, modelul lui Victor Ponta se arată drept modelul unei Românii Puternice, cu o economie dezvoltată, cu locuri de muncă și cu un nivel de trai mai bun. Acest model a început să fie implementat în ultimii doi ani. El se bazează pe stimularea economiei și pe direcționarea banilor spre populație.
Traian Băsescu minte. Traian Băsescu încearcă, în continuare, folosindu-se de minciuni, să creeze imaginea unui dezastru economic în România, simulând competența. Dar dacă cei trei ani ai Guvernului pe care l-a condus ne-au arătat ceva, este că austeritatea înseamnă sărăcie și umilință. Mai mult, președintele consideră că, până acum, foarte mulți „economiști cu titluri mari” sunt „habarniști” și nu au înțeles mediul economic românesc, motiv pentru care nu au făcut nimic pentru țară.
Citeşte şi: V-aţi prins? Băsescu a recunoscut miercuri că s-a întâlnit cu Iohannis
Astăzi, Victor Ponta este privit de români drept continuatorul de drept al viziunii economice a USL, bazată pe o creștere echilibrată și crearea de locuri de muncă prin investiții.România are acum o creștere economică de 2,6% față de perioada similară din 2013, o creștere a producției industriale de circa 9%, o creștere a cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul de 8,6% și o majorare a câștigului salarial net de 3,8%. Doar prin măsuri de stimulare a creșterii veniturilor oamenilor, surplusul din economie poate fi resimțit de cât mai mulți români.
Ştirile orei
Cind Pontistul a facut cadouri electorale in loc sa faca investitii
Nu a reusit sa atraga bani de la Uniunea Europeana dar se lauda cu ce a atras Boc
Minte de ingheata apele ca asa este in firea lui.