Elena Udrea, motivul debarcarii lui Cristi Diaconescu de la Cotroceni?
Eugen Tomac este neutralizat şi, mai nou, Cristian Diaconescu este atacat frontal, cu o geantă în cap, când se pune problema să intre în partidul lui Udrea.
Elena Udrea este posesivă când vine vorba de două lucruri. În primul rând, Traian Băsescu: toţi cei care s-au apropiat de el în ultimii ani au avut de suferit - Macovei, Ungureanu, Traian şi Răzvan. În al doilea rând, când vine vorba de PMP, oricine ar putea avea pretenţia sau potenţialul de a fi vioara întâi în noul partiduleţ este rapid eliminat. Eugen Tomac este neutralizat şi, mai nou, Cristian Diaconescu este atacat frontal, cu o geantă în cap când se pune problema să intre în partidul lui Udrea.
Preferata lui Băsescu va candida cel mai probabil la prezidenţialele din acest an. Se vede pe ea că vrea funcţia asta sau măcar posibilitatea de a candida. Udrea este cap de afiş în campania electorală pentru europarlamentare, deşi nu se află pe nici o listă, nu candidează şi, atenţie, nu are o funcţie centrală în partid. Udrea nu are experienţă europeană în nici un fel, singurele sale experienţe sunt legate de matrapazlâcurile pe care le-a făcut cu banii de la MDRT. Totuşi este cea mai expusă personalitate din PMP. De ce este atât de vizibilă preferata preşedintelui dacă nu candidează la funcţia supremă în stat?
În mintea Elenei Udrea se dă o luptă permanentă cu toţi cei care ar putea candida din partea dreptei, cu alte cuvinte cu toţi cei care i-ar putea fura caimacul. Exemplul concludent este Cristian Diaconescu. Cum a scos puţin capul din umbra preşedintelui, cum a fost luat în colimatorul Elenei Udrea. Rugată să comenteze plecarea lui Cristi Diaconescu de la Cotroceni, blonda nu a putut să se abţină şi a amintit trecutul tenebros şi pesedist al fostului ministru de Externe. Cum vine asta? Reporterul întreabă dacă Diaconescu Cristian ar putea intra în PMP şi dacă ar putea fi candidatul dreptei la prezidenţiale. Răspunsul: păi stai aşa puţin, nu vreau să zic nimic de Diaconescu care a fost în PSD, dar sunt cam mulţi candidaţi pe dreapta nu credeţi? Mesajul este limpede: nimeni nu are legitimitatea necesară de a conduce dreapta spre prezidenţiale, nici Predoiu, care e slab şi face compromisuri şi e pedelist, nici Tomac, care, deşi e preşedinte PMP, este trecut pe linia moartă, nici Antonescu, care a fost preşul lui Ponta, nici Diaconescu, care nu este altceva decât un fost pesedist, nici Ungureanu, care îl are prea mic, partidul.
Agresivitatea Elenei Udrea la adresa celorlalţi posibili candidaţi pentru cursa prezidenţială trădează obsesia ei pentru a candida. Aşa se poate explica, bineînţeles, cu alte cuvinte debarcarea lui Diaconescu de la Cotroceni.
Nici MRU nu a scăpat de loviturile Elenei Udrea, care cu o aroganţă specifică a declarat că un om care conduce lista unui partid care nu trece pragul electoral nu poate să pretindă măcar să se bată cu Ponta.
Elena Udrea se concentrează foarte mult să pară puternică şi curajoasă pentru a fi potrivită pentru candidatura la prezidenţiale. În acest parcurs care cuprinde, iată, inclusiv sărituri în gol cu paraşuta, Udrea uită un lucru esenţial: să ne spună de ce este ea potrivită pentru a conduce dreapta „unită” la prezidenţiale. Tot ceea ce face blonda de la Cotroceni este să ne spună de ce unul sau altul e prost.
Singura uşă prin care poate intra Udrea la Cotroceni este cea din dos și această ușă se va închide permanent odată de Băsescu va părăsi palatul. Cel mai probabil este ca atacurile sale să o izoleze pe blondă, nicidecum să o ajute să devină candidata minune a dreptei le prezidențiale.