Emil Boc, încurajat de DIICOT să intre în PMP?
Este foarte interesant faptul că până acum câteva zile, în acestă ecuație de „complot“ și de „subminare a economiei naționale“ nu a fost luat în calcul și Emil Boc, despre care acum se spune acum că a fost părtaș la comiterea acestei fapte ilegale.
De când Mișcarea Populară a fost înregistrată ca partid politic și a început să acționeze din ce în ce mai mult pe scena politică, și-au făcut prezența și „gardinenii“ lui Traian Băsescu, care au scopul de a impulsiona și mai mult acestă ascensiune a PMP pe eșichierul politic. Una dintre metode? Racolarea în general de membri noi din alte partide și „încurajarea”, în special, a fostului premier Emil Boc de a se înscrie în partidul de suflet al președintelui Traian Băsescu.
Mijloacele pentru a încuraja aceste înscrieri în PMP sunt extrem de interesante. Conform publicației „Lumea Justiției”, primarul Clujului ar putea fi pus sub cercetare de DIICOT într-un dosar privind memorandumurile prin care s-au acordat firmei InterAgro, în perioada 2005 -2010, sub conducerea lui Ioan Niculae, discounturi la achiziția de gaze naturale de la firma Romgaz.
Memorandumurile din anii 2009 și 2010 au fost semnate de fostul premier Emil Boc împreună cu fostul Ministru al Economiei Adriean Videanu. Prin semnarea acestora i s-au dat firmei InterAgro scutiri în valoare totală de 92 milioane de dolari, prin care compania s-a bucurat de facilități în procesul de achiziționare a gazelor naturale.
Însă este foarte interesant faptul că până acum căteva zile, în acestă ecuație de „complot“ și de „subminare a economiei naționale“ nu a fost luat în calcul și Emil Boc, despre care acum se spune acum că a fost părtaș la comiterea acestei fapte ilegale.
Emil Boc ar fi fost ocolit de DIICOT până în prezent, datorită faptului că „butoanele“ care acționează pentru stabilirea conducerii instituției aparțin lui Traian Băsescu și că la o simplă comandă poate fi direcționată o acțiune de urmărire penală.
Drept urmare, procurorul Gheorghe Spaiuc, de la structura centrală DIICOT, nu numai că a continuat ancheta, dar a și schimbat recent chiar și încadrarea juridică pentru lotul Ioan Niculae – Adrian Videanu, de la învinuirile de „complot“ și „subminarea economiei naționale“ la „abuz în serviciu“ și „constituire de grup infracționar organizat“, luându-l în vizor și pe Emil Boc.
Dacă până în acest moment nu a fost solicitat un aviz de urmărire penală împotriva fostului premier Boc, potrivit unor surse din presă există informații conform cărora DIICOT ar urma să desfășoare o astfel de acțiune pe numele lui Emil Boc, exact cum s-a procedat în cazul foștilor ministri Adriean Videanu și Varujan Vosganian.
Așadar, motivația adusă pentru noile încadrări juridice în dosarul „InterAgro are datorii uriașe către Romgaz” și posibilitatea de a-i fi deschis un dosar penal lui Emil Boc întărește și mai mult ipoteza conform căreia influența pe care o are Palatul Cotroceni lucrează pentru manevrarea unor oameni politici, în această speță, Emil Boc, pentru a-i racola în PMP. Desigur, scopul final este ca Președintele să-i poată oferi fiicei sale Elena Băsescu un nou loc de europarlamentar și Elenei Udrea o platformă pentru candidatura la prezidențiale.