Fata președintelui să fii, noroc să ai. Ioana Băsescu – cel mare credit de la CEC
Până și Traian Băsescu a recunoscut că ceea ce s-a întâmplat în cazul creditului fiicei sale nu a fost în regulă.
Ieșirile nervoase și zilnice ale lui Traian Băsescu din ultima perioadă nu trebuie privite independent de activitatea celor două comisii parlamentare constituite pentru a afla adevărul despre modul în care fiica cea mare a președintelui a obținut un uriaș credit de la CEC. Dimpotrivă, cele două fire sunt puternic legate, iar reacțiile tot mai aprinse ale lui Traian Băsescu (de exemplu, cea legată de posibila dizolvare a Parlamentului) trădează îngrijorările acestuia cu privire la neregulile pe care le-ar putea dezvălui comisiile.
Dezvăluirile au început deja să apară și pot fi privite ca surse primare pentru agresivitatea din ultima perioadă a președintelui, pentru relansarea „luptei” sale cu mogulii, cu nelegiuiții și, în general, cu „politicienii” – categoria împotriva căreia Băsescu luptă de aproape 20 de ani și în care nu s-a inclus niciodată.
Prima dezvăluire majoră este că, așa cum rezultă din documentele prezentate de CEC, banca a acordat, în 2013, un singur credit de peste 700.000 de euro pentru persoane fizice. Cum Ioana Băsescu a obținut anul acesta deja faimosul credit de peste 1 milion de euro pentru achiziția terenului, este absolut clar că despre împrumutul fiicei președintelui este vorba. Un împrumut care a ridicat o mulțime de suspiciuni justificate și pe care armate întregi se chinuie, de mai bine de o lună, să-l albească și să-l îngroape sub alte subiecte bombă, conferințe de presă și declarații belicoase.
Însă cum s-ar putea susține că întreagă procedură de acordare a creditului s-a desfășurat în condiții complet normale, din moment ce până și Traian Băsescu a recunoscut că ceea ce s-a întâmplat în cazul creditului fiicei sale nu a fost în regulă?
„Eu nu spun că sunt un sfânt. Este controversat modul cum am primit apartamentul din Mihăileanu. Legal, dar controversat din punct de vedere moral. Acum, este controversa cu creditul fiicei mele”, a declarat Traian Băsescu. Acestei declarații complet frapante i se adaugă o alta, prin care președintele s-a dat complet de gol, arătând că intenția sa este de a stopa ancheta parlamentară: „Ce ar fi trebuit să fac, să spun: «Măi băieţi, vă trec codul ăsta, dar încetaţi şi voi cu comisia asta?»”, și-a continuat Băsescu accesul de sinceritate.
Întrebarea care se ridică pentru moment este de ce Ioana Băsescu este singura persoană din toată România care a obținut un astfel de credit. Cele două comisii de ancheta ale Parlamentului promit să răspundă, în perioada care urmează, acestei întrebări de care se teme Traian Băsescu. Până atunci însă, rămâne răspunsul provizoriu: fata președintelui să fii, noroc să ai!
Ştirile orei
Si apropo, conform dexonline.ro , controversa inseamna "discutie in contradictoriu" si nu ilegal sau imoral, asa cum vreti voi sa insinuati. Iar controversat inseamna "contestat, nelamurit". Asa ca ... mai usor cu pianul pe scari.
ai "mancat "din viteza un cuvant..
e foamea mare ?
a naibii tastatura,e greu fara corector,nu?
sau poate tu esti corectorul si te-ai apucat de scris...
vom vedea..
acum este asta pe tapet:
Premierul Victor Ponta a admis ca, in cazul modificarilor aduse de parlamentari Codului Penal, a fost o lipsa de consultare cu CSM, ministrul Justitiei si Comisia Europeana, dar s-a aratat convins ca, in urma acestor consultari, forma finala a legii va fi acceptata la Bruxelles.
"E foarte clar ca a fost o lipsa de consultare cu CSM, cu ministrul Justitiei si cu Comisia Europeana. Am spus foarte clar ca nu putem adopta legislatia fara sa avem consultari, dar, in cele din urma, Parlamentul trebuie sa respecte doar Constitutia", a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, intr-un interviu acordat postului de radio France Inter, citat de Mediafax.
Intrebat daca astfel nu se incearca "albirea" acestui vot dat de parlamentari, premierul a aratat ca forma finala a legii va respecta standardele europene.
"In realitate, nu stiu cum s-a intamplat cu proiectul de lege, desi sunt un fost magistrat si cunosc procedurile, dar sunt sigur ca, in urma consultarilor, forma finala a legii va fi acceptata de Comisia Europeana, nu insa si de opozitie, acest lucru va fi imposibil", a spus Ponta.