Fecioara Maria s-a arătat în 4 biserici din întreaga LUME. UNA este din România
Manastirea Bisericani este o manastire ortodoxa, cu obste de calugari, situata in satul Scaricica, comuna Viisoara, in judetul Neamt.
Povestea conform careia in aceasta manastire s-ar fi aratat Fecioara Maria incepe in a doua jumatate a secolului al XV-lea cand un grup de calugari au hotarat sa plece in Muntele Athos. Opriti din drum de catre insasi Maica Domnului care li s-a aratat in chip minunat dintr-un trunchi de copac, spunandu-le: "Nu plecati, si aceasta este gradina mea!" Infricosati de aceasta aratare, cuviosii parinti au dat ascultare poruncii si au ramas unde erau iar in stejarul in care s-a savarsit minunea cuviosul Iosif a asezat o iconita a Maicii Domnului care multa vreme a stat acolo.
Impresionati fiind de aceasta minune voievozii Moldovei, incepand cu Stefan cel Mare, au ajutat pe rand la dezvoltarea acestui lacas, construindu-se o biserica de piatra, chilii, trapeza cu pivninte si ziduri de aparare. Astfel la inceputul secolului al XVIII-lea Manastirea Bisericani se numara printre cele mai importante asezaminte monahale din Moldova, fiind printre putinele de pe Valea Bistritei consemnate de catre Dimitrie Cantemir pe harta pe care a intocmit-o.
Mai tarziu, in sec al XIX-lea, odata cu secularizarea, manastirea intra intr-un oarecare declin, mai ales dupa ce, in 1873, regele Carol I transforma in mod abuziv cladirile asezamantului in penitenciar. In 1911, in incinta manastirii, ia fiinta un azil pentru oamenii bolnavi de tuberculoza, devenind Sanatoriu TBC care functioneaza pana azi.
Pe locul unde s-a aratat Maica Domnului s-a construit un paraclis cu hramul "Acoperamantul Macii Domnului" unde se afla si trunchiul stejarului. Acesta a fost taiat in 1968 de regimul comunist datorita oamenilor care veneau in numar mare sa vada icoana facatoare de minuni din vestitul copac.
Un alt sfant care este cinstit aici pe langa cuviosul Iosif este cuviosul Chiriac, care s-a nevoit intr-o pestera timp de 60 de ani.
Insusi Papa Ioan Paul al II-lea, in timpul vizitei sale din Romania a spus despre Romania ca este "Gradina Maicii Domnului".
Devotiunea Papei Ioan Paul al II-lea catre Fecioara Maria a fost cunoscuta lumii intregi si recunoscuta prin inserarea pe blazonul Papei a literei "M" si a imaginii Fecioarei Maria langă cruce. Motto-ul sau, "In totalitate al tau", era închinat Fecioarei Maria.
De asemenea, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat de mai multe ori locuri unde Fecioara s-a arătat oamenilor: Guadalupe, Lourdes, Licheń şi Knock, iar unii cercetatori sustin ca Fecioara i s-ar fi aratat Papei sau ca Papa ar fi fost martor al unor minuni ale Soarelui la Fatima. Despre toate acestea, Papa Ioan Paul al II-lea nu a vorbit niciodata, dar in timpul ultimei sale vizite la Lourdes în 2004, Papa a spus: "Am simţit cu emotie ca am ajuns la sfarsitul pelerinajului meu".
Ştirile orei
O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.
“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”
Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spéŕmã, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net sau postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu şi Petre Ţuţea.”
- câte ore pe zi şi câte zile pe săptămână muncesc popii ?
- de ce popii iau bani din mâinile copiilor şi ale bătrânilor ?
- de ce în timpul campaniilor electorale popii sunt majoretele politicienilor ?
- BOR nu are cel puţin o vină morală din cauza faptului că îşi îndeamnă enoriaşii să voteze fel de fel de derbedei care atunci când ajung la putere îşi bat joc de această ţară ? (aici mă refer la toate formaţiunile politice care au guvernat după 1990 şi cu care BOR s-a pupat pe gură)
Notă: De ce fac referire la BOR şi nu la toate cultele ? Deoarece BOR are cel mai mare număr de enoriaşi şi este cel mai slugarnic cult în relaţia cu zona politică.
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea şi mâna dreaptă, plus bonus de tămâiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mâna dreaptă şi şomoiogul de busuioc cu care vă dau în freză;
3. 50 de lei - Patrafirul şi crucea plus mâna stangă cu care mă scarpin la boaşe;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgârciţilor. Să nu vă imaginaţi că intraţi în rai cu banii ascunşi în chiloţi;
5. 10 lei - Vă dau să pupaţi salamul bărbos, că altceva nu meritaţi, tăntălăilor;
6. 5 lei - Îmi şterg posteriorul cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Să mergeţi la biserică să vă agheasrnuiască părintele Cocalarie, sărăntocilor.