Guvernul USL, Moș Crăciun pentru 200.000 de pensionari

| 20 dec, 2013

Peste 200.000 de pensii vor fi recalculate, iar pensionarii vor primi între 2 şi 12 procente în plus.

Aparențele tind să confirme zvonul că Guvernul crede în Moș Crăciun. Nu de alta, dar peste 200.000 de pensii vor fi recalculate, iar pensionarii vor primi între 2 şi 12 procente în plus. Măsura îmbucurătoare n-a venit cu sania trasă de reni, ci printr-o ordonanță de urgență care a decis recalcularea celor peste 200.000 de pensii, în baza deciziei Curții Constiuționale referitoare la perioada 2011 – ianuarie 2013. Premierul Victor Ponta a confirmat, în spiritul sărbătorilor că ”Nimeni nu pierde niciun leu, toţi vor câştiga”. Acestei recalculări ise va mai adăuga, de la 1 ianuarie, și indexarea tuturor pensiilor cu 3,76%, aşa cum este prevăzută în bugetul asigurărilor sociale pe 2014.

Pensionarii pot, deci respira ușurați. Tocmai s-a întors roata și din resurse financiare la nevoie, un soi de haină de vremea rea, cum au fost privite pensiile lor până acum de guvernele trecute, se revine la accentul normal, firesc, de protecție socială reală și permanent indexată. Acestea nu sunt măsuri de stânga, deși componența USL, în baza unei reale dominante social-democrate, poate ar justifica și astfel de măsuri. Vorbim de măsuri reparatorii și care redau pensionarilor speranța ca, pe viitor, să nu mai ajungă să fie priviți ca niște biete oi, a căror singură utilitate ar fi să fie tunse periodic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ