Impotriva curentului mediatic, o necesitate intuită de Ponta
În aceste zile, presa românească duce o adevărată campanie de linșaj mediatic a acelor instituții care au avut treabă direct sau adiacent cu gestionarea situației de după accidentul de la Cluj. Nu am de gând să intru într-o discuție aici dacă presa face asta din inerție sau din interes, dar ceea ce știu sigur este că abordarea e una profund greșită.
Aș fi fost profund dezamăgit dacă și Victor Ponta ar fi luat-o pe urmele colegului său de alianță, care sub presiune a cedat de mai avea puțin și spunea că va cere PNL să trântească Guvernul. Dar nu despre politică e vorba aici, ci despre demnitatea unor oameni care lucrează în aceste instituții și care sunt învinuiți în grup, fără să știm de ce. Uitați-vă doar la Realitatea Tv, care îl critica pe Ponta pentru că a lăudat MAI, după ce a dat sancțiuni la nivelul aceluiași minister. De parcă vinovați pentru cum s-a gestionat această situație ar fi toți angajați din MAI, de la șeful de post dintr-o comună, la femeia de serviciu din altul.
Din fericire, premierul a rezistat acestui asalt mediatic și acționat corect, atât în raport cu modul în care a fost gestionată situația post-accident, cât și în raport cu oamenii din aceste instituții. Acestor oameni le datorează mulți dintre noi viața și siguranța de zi cu zi. Dar așa e presa românească – sunt sigur că peste două zile aceeași oameni vor deveni eroi pentru că au scos oamenii din mijlocul zăpezilor.