Înfrăţire pe faţă între Udrea şi Iohannis, Blaga rămâne de căruţă
Cât timp Cătălin Predoiu îl ameninţă pe Emil Boc cu excluderea pentru absenteism şi simpatii populare, iar Frunzăverde îl plezneşte pe „candidatul zecimal” Predoiu pe motiv de lipsă de orizont european, Klaus Iohannis pare să se înţeleagă de minune cu Elena Udrea.
Dreapta română, cum îi place lui Sorin Frunzăverde s-o alinte, funcţionează la două niveluri şi tot atâtea viteze. Spunem asta deoarece, în timp ce la nivelul liderilor secundari se desfăşoară o pliciuire agresivă în ritm alert, la nivelul preşedinţilor atmosfera e mult mai prietenoasă, pe ritm de tango argentinian. Cât timp Cătălin Predoiu îl ameninţă pe Emil Boc cu excluderea pentru absenteism şi simpatii populare, iar Frunzăverde îl plezneşte pe „candidatul zecimal” Predoiu pe motiv de lipsă de orizont european, Klaus Iohannis pare să se înţeleagă de minune cu Elena Udrea.
Citeşte şi: Elena Udrea şi Klaus Iohannis anunţă cum vor să facă împreună Guvernul
Preşedintele liberalilor nu a protestat deloc avansurilor preferatei lui Băsescu, care-l invita să renunţe la ambiţiile personale şi să îi sprijine mai degrabă candidatura proprie. Probabil că atmosfera mult mai prietenoasă la vârf, dintre cele două formaţiuni, este facilitată atât de vizitele secrete pe care consilierul prezidenţial Iulian Chifu le face pe uşa din spate a sediului din Modrogan, cât şi recenta înfrăţire dintre PMP şi PNL sub faldurile încăpătoare ale PPE. Formaţiunea Elenei Udrea a fost acceptată de curând în grupul PPE din Parlamentul European, în urma unei decizii luate în cadrul grupului de lucru al formațiunii europene responsabil cu primirea membrilor. Până să se oficializeze relaţia dintre PMP şi PPE, cu ocazia Adunării Politice a formaţiunii europene care se va desfăşura pe 11-12 septembrie, ajunge şi Klaus Iohannis să fie înscris oficial ca preşedinte al PNL în Registrul Partidelor Politice, căci mai nou presa a descoperit amuzată că de fapt liberalii sunt conduşi oficial doar de Marian Petrache, cu mandat de la Crin Antonescu.
Citeşte şi: De ce este Elena Udrea un politician mai puternic decât Klaus Iohannis
„Partidul Mişcarea Populară a depus deja, din februarie 2014, o cerere completă pentru a deveni membru deplin al PPE. Procesul este în desfăşurare şi se va încheia cu ocazia reuniunii din septembrie a Biroului Politic“, declara Joseph Daul, preşedintele PPE, cu câteva săptămâni în urmă. Înfrăţirea dintre liberali şi populari este deci de domeniul public. Dar ceea ce se ştie la vârf, nu se cunoaşte la nivelul eşalonului doi, unde tensiunile politice au rămas pe rit vechi. Să spunem că Frunzăverde are dreptate şi Cătălin Predoiu nu prea are habar ce jocuri se fac la Bruxelles, dar asta nu explică nicicum pasivitatea lui Vasile Blaga, care se confruntă cu pericolul unei debarcări iminente...
Ştirile orei
deoarece este o functie importanta,pentru popor,propun sa-l ajutam,noi cei 7,4 milioane de romani corecti...
cu cate un euro de om ,s-ar strange 7,4 milioane de euro
s-ar putea sa fie totusi o suma mai mica ,datorata mortilor din Teleorman...