Ipocrizia lui Iohannis – după ce nu a reușit să saboteze România strânge din dinți
Gestul complet nesăbuit făcut de Iohannis în urmă cu aproape două luni a constituit dovada că liderul ACL nu este un om de stat capabil să pună interesul național peste propriile sale ambiții de doi bani. Comunicatul emis joi demonstrează că el este și incapabil de cea mai simplă formă de consecvență în politică, comportament asemănător cu cel afișat de Băsescu.
Miercuri a avut loc votul de învestitură a noii Comisii Europene conduse de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, în care România este reprezentată de social-democrata Corina Crețu, care ocupă poziția de Comisar pentru Politică Regională. Desigur, majoritatea politicienilor de la București și-au exprimat deja felicitările, printre ei numărându-se și prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a urat succes noii CE în "hotărârea de a repune Europa pe drumul către reuşită", apreciind că aceasta va avea "misiunea istorică" de a negocia termenii Acordului de Liber Schimb dintre SUA şi UE. Liderul ACL a mai declarat că UE are nevoie de „politici îndrăzneţe” care să demonstreze creativitate şi determinare în respectarea principiilor fondatoare ale Uniunii.
Citeşte şi: Noua Comisie Europeană a fost validată de Parlamentul European INFOGRAFIC
Deși poate părea normal, demersul președintelui PNL contrastează puternic cu atitudinea acestuia afișată la începutul lunii septembrie, când negocierile la Bruxelles erau în toi și în care lucrurile păreau departe de a fi în interesul țării noastre. Tocmai în acest context extrem de complicat, în calitate de lideri ai ACL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga au transmis o scrisoare preşedintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi liderului PPE, Joseph Daul, în care apreciau că nominalizarea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii românești.
Citeşte şi: Iohannis: Candidatura mea dovedeşte că societatea românească e mult mai bună decât renumele ei
Conform liderilor ACL, candidatul român trebuia audiat de Parlamentul de la Bucureşti înainte de transmiterea nominalizărilor către Comisia Europeană şi nu ulterior. „Ar fi absurd de crezut că legiuitorul s-ar fi referit la o audiere în Parlamentul intern abia după ce propunerea a fost deja asumată de România şi transmisă Comisiei Europene. În acest caz, dispoziţia legală ar fi lipsită de orice conţinut şi finalitate, deoarece o eventuală opoziţie a Parlamentului, urmare a audierilor efectuate, nu ar mai avea nici o relevanţă”, se preciza în document.
În realitate, așa cum s-a dovedit ulterior, problema era simplă, procedura de audiere în Parlamentul României declanşându-se numai după ce preşedintele CE a anuțat, în mod oficial, care este portofoliul ce îi revine României în Comisie. Între timp pașii legali au fost respectați întocmai, domna Crețu fiind audiată atât la București cât și la Strasbourg și primind fără probleme votul de validare. Astfel, în acest moment România deține unul din cele mai importante poziții din executivul UE, fapt ce arată influența țării noastre la nivel comunitar.
Citeşte şi: Iohannis fuge cât poate de Justiție
Revenind însă la Klaus Iohannis și la modul în care domnia sa pare să se fi răzgândit, felicitările transmise acum, și care sunt și la adresa validării Corinei Crețu, reprezintă dovada ipocriziei candidatului dreptei în alegerile prezidențiale. După ce a văzut că încercarea domniei sale de a sabota România nu a mers și că nevoia de stabilitate existentă la Bruxelles a contat mai mult decât ieșirile isterice ale liderilor opoziției de la București, Klaus Iohannis a dat-o la întors.
Gestul complet nesăbuit făcut de Klaus Iohannis în urmă cu aproape două luni a constituit dovada că liderul ACL nu este un om de stat capabil să pună interesul național peste propriile sale ambiții de doi bani. Comunicatul emis joi demonstrează că el este și incapabil de cea mai simplă formă de consecvență în politică, comportament teribil de asemănător cu cel afișat de Traian Băsescu, mai ales în momentele în care șeful statului suferă o înfrângere politică importantă.