Lansarea răsuflată a candidatului Klaus Iohannis
Klaus Iohannis campanie electorală. Klaus Iohannis a venit cu un discurs pe care l-a citit de pe o foaie, iar abordarea unor teme de prim-plan precum independenţa justiţiei sau politica externă a sugerat mai degrabă diletantism, ţinând cont de superficialitatea poziţionării şi de platitudinile la care a făcut referire.
Klaus Iohannis candidat. Luni s-a consumat unul dintre evenimentele importante în perspectiva alegerilor prezidenţiale din noiembrie – lansarea candidatului ACL. Demersul nu a fost marcat de nicio surpriză, Klaus Iohannis fiind desemnat candidat oficial al alianţei PNL-PDL, în timp ce lui Cătălin Predoiu i-a fost acordat un aşa-zis premiu de consolare, anume candidatura în tandem pentru funcţia de prim-ministru al României.
Ceea ce iniţial era anticipat a fi un eveniment de mare anvergură s-a dovedit a fi un exerciţiu banal de imagine. Cu alte cuvinte, pe cât de aşteptat a fost evenimentul în sine, pe atât de dezamăgitoare a fost prestaţia lui Klaus Iohannis care, o dată în plus, nu a reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor.
Citeşte şi: Cât de scump îl va costa candidatura pe Klaus Iohannis?
Klaus Iohannis campanie electorală. Atitudinea neconvingătoare a preşedintelui PNL în cadrul evenimentului de oficializare a candidaturii la Cotroceni a fost de altfel semnalată şi de reprezentanţii mas-media sau de analişti. Unul dintre cei care a evaluat prestaţia edilului sibian a fost Cozmin Guşă, cel care a subliniat inconsistenţa lui Klaus Iohannis. "PNL-PDL şi-au stabilit astăzi candidatul la prezidenţiale printr-un eveniment tehnic, deloc organizat, fără sare şi piper, care, din punct de vedere public, nu a marcat. E un eveniment ratat. Măsura talentului s-a dat astăzi. Iar domnul Iohannis nu a pornit deloc propulsat. A pornit cu un Predoiu destul de nemulţumit şi nevalorificat”, a subliniat Guşă.
Eşecul de imagine a fost completat şi de abordarea lui Klaus Iohannis, în acelaşi registru lent care sugerează că edilul de la Sibiu nu este pregătit pentru o astfel de candidatură. De asemenea, Klaus Iohannis a venit cu un discurs pe care l-a citit de pe o foaie, iar abordarea unor teme de prim-plan precum independenţa justiţiei sau politica externă a sugerat mai degrabă diletantism, ţinând cont de superficialitatea poziţionării şi de platitudinile la care a făcut referire.
Citeşte şi: Proiectul lui Klaus Iohannis în politica externă – “Nu mă pricep la acest domeniu”
Klaus Iohannis preşedinte. Se spune că esenţial în orice activitate este debutul, care trebuie să fie unul pozitiv. Dacă aplicăm această sintagmă în cazul lui Klaus Iohannis, atunci auspiciile nu sunt deloc favorabile. Mai grav pentru edilul sibian este că în timpul scurt rămas până la campanie nu are cum să se reinventeze şi nu poate veni în faţa electoratului cu un alt tip de discurs. Degeaba a încercat liderul PNL să solicite anularea HG-ului care reglementează organizarea alegerilor prezidenţiale în speranţa amânării scrutinului fiindcă lucrurile sunt deja stabilite, iar startul campaniei va avea loc tot la începutul lunii octombrie.
Victor Ponta preşedinte. La cât de nepregătit pare însă candidatul Iohannis şi la cât de absent este edilul sibian din spaţiul public, rezultatul alegerilor din noiembrie este unul previzibil, anticipat de majoritatea cercetărilor sociologice din ultima perioadă. Adică o victorie fără emoţii pentru Victor Ponta atât în primul cât şi în cel de-al doilea tur de scrutin.
Citeşte şi: De ce va fi Victor Ponta un preşedinte altfel?
Ştirile orei
Dle Sultanescu,n-am inteles eu bine sau nu ai facut inca sondajul cu sotia:in turul 3 ,tot Ponta iese sau "iese" Voculescu?