Mânăstirea Suceviţa, acum şi în Germania
În ultimele zile PSD este ţinta unor atacuri promovate în special în mass-media prietenă Palatului Cotroceni. Motivul: campania social-democraţilor, care are sloganul „Mândri că suntem români”, ar folosi imagini din alte ţări, unul din statele invocate ca sursă fiind Belarus.
Se pare că un cetăţean cu prea mult timp liber a căutat toate imaginile folosite de social-democraţi în materialele lor electorale şi ar fi descoperit că una din imagini, cu o combină care treieră un câmp plantat cu ceea ce pare a fi grâu, are un autor străin, de unde şi concluzia că imaginea respectivă este realizată în altă ţară decât România, ceea ce ar fi o mare dovadă de ipocrizie, având în vedere că imaginea este promovată având dedesubt sloganul „Mândru că sunt român!”. Realitatea este însă diferită.
Având în vedere că nu există nici un element care să dovedească cu exactitate locul în care a fost realizată fotografia respectivă, deoarece grâul este auriu pe toată planeta, iar cerul la fel de albastru, argumentul invocat, cel al autorului străin, este extrem de uşor de demontat, şi asta pentru că nu este singura imagine care are un autor străin folosită de PSD. Dacă am folosi acest argument, înseamnă că dacă vrem să vizităm Mânăstirea Suceviţa, trebuie să mergem în Germania, deoarece autorul fotografiei respective este neamţ, Turnul Chindiei se află în Serbia, Ateneul Român e pe undeva prin Italia, castelul Peleş tot pe acolo, iar Cimitirul Vesel din Săpânţa nu e în Săpânţa aia de-o ştim cu toţii, din România, ci e vorba de cea din Canada.
Asistăm la o campanie negativă de presă bine orchestrată, cu atacuri având ca sursă „persoane independente”, astfel încât informaţia să pară veridică. O dovadă a manipulării este faptul că orchestratorii acestei campanii negative au ales să promoveze fix singurele două imagini generice, care nu prezintă nici un fel de element de identificare a locului în care au fost realizate. Altfel cum ar fi putut să spună despre imaginile cu monumentele anterior menţionate, invocând doar argumentul autorului străin, că n-ar fi din România?
De fapt, imaginile folosite au fost achiziţionate de pe un site specializat, astfel încât utilizatorul să poată beneficia de toate drepturile necesare folosirii lor legale.
Ar trebui să fim într-adevăr mândri că locuri şi monumente româneşti sunt promovate de autori străini, dar în acelaşi timp să ne gândim oare de ce astfel de imagini nu sunt disponibile cu autori români. Dacă punem aşa problema, atunci campania PSD devine mai puternică, deoarece ne îndeamnă să fim mândri de ţara noastră şi ne demonstrează că există cetăţeni străini care o fac. Totodată, acest scandal ne arată că tot ce am auzit în ultimii 10 ani despre imaginea deplorabilă pe care, chipurile, o are ţara noastră în străinătate, nu este chiar atât de adevărat, din moment ce există sârbi, canadieni, germani, care fac bani pe baza unor imagini cu frumuseţile pe care suntem norocoşi să le găzduim.
Ştirile orei
urmeaza ca sa fie trimisa ulterior la Soci
via Ianukovici...cel de la masa cu Ponta