MRU scapă un porumbel cât barza: STS are capacitatea să fraudeze alegerile
Pentru toți românii care se întrebau realmente îngrijorați la ce-i bun STS, pe lângă servit președintele cu linii telefonice speciale, dacă nu este în stare să localizeze nici măcar un apel de o oră făcut la numărul de urgențe 112, fostul premier MRU s-a oferit să lămurească măcar parțial misterul.
Și a făcut-o dând din casă cu umor involuntar, cam în același fel în care dezvăluia nu cu mult timp în urmă secretul jenantei ascensiuni europarlamentare a Elenei Băsescu, când PDL sacrifica voturi în toată țara ca s-o susțină pe ”independenta lui tata”.
Fostul premier a scăpat porumbelul afirmând că STS ar putea frauda alegerile. Afirmația îngrijorătoare a fost preluată imediat de Deutsche Welle, care a și remarcat că o asemenea breșă a sistemului electoral, dacă este posibilă, nu ar fi de ieri, de azi.
Și cine poartă răspunderea dacă STS, care nu are organ să trianguleze un apel de urgență cu durata mai mare de o oră, are astfel de talente ascunse? Jurnaliștii Deutsche Welle sunt categorici: nu e de glumă și orice astfel de suspiciune asupra implicării serviciilor speciale ”ar trebui să fie rezolvată în comisiile parlamentare”.
Oare ce știe MRU, din perspectiva funcțiilor de conducere în fruntea SIE și a guvernului? Logica sa bizară, pare adevărul spus de gura păcătosului... Și nu degeaba, cum am putea să ne imaginăm că un serviciu de informații cu astfel de ”potențial”! Este pe mâini sigure când se subordonează unui singur om, comparativ cu integrarea acestuia într-un minister cât se poate de public și transparent?
Revin astfel în memorie toate acuzele similare care au fost lansate de-a lungul timpului la adresa STS, suspiciuni care au fost mereu negate de Directorul STS, Marcel Opriş, care a argumentat nu o dată public că STS nu are abilități în ce priveşte procesul electoral. Are, n-are, conform fostului premier MRU, STS-ul și le-ar putea face... Dar, în acest caz, ce sau cine ne garantează că nu și le-a făcut deja până acum, având în vedere că principalul beneficiar al unor asemenea servicii este chiar șeful statului, adică politicianul care a câștigat mereu bătălia electorală ”la mustață”...
Deutsche Welle pune un diagnostic urât acestui sindrom: aceste declarații sunt dovada clară că serviciile de securitate românești nu se supun unui control democratic, precum în Statele Unite. Ori, în acest caz, principalul responsabil este unul singur: cel care se dă în prezent peste cap să-l facă scăpat pe directorul STS, militarul de carieră Marcel Opriș.