Noul PNL = vechiul PDL: nu reducem taxe!
Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală au trecut de Senat cu votul majorităţii formate din PSD-UNPR-PC şi câţiva membri ai UDMR. Susţinerea liberalilor pentru reducerea de taxe şi impozite pentru români, zero.
Proiectele de Cod Fiscal şi de Cod de procedură fiscală au fost depuse spre analiză şi dezbatere la Parlament în urmă cu exact o lună. În 30 de zile proiectele au trecut de dezbaterile senatorilor cu câteva amendamente, culmea, depuse tot de membri ai coaliţiei de guvernământ. Interesul opoziţiei pentru proiectul de Cod Fiscal rămâne minim.
La votul final din plenul Senatului DA au votat 90 NU au votat 36 în timp ce 4 s-au abţinut. Calculele parlamentare arată că PNL s-a opus în covârşitoarea majoritate proiectului de Cod Fiscal, care ar urma să intre în vigoare începând din ianuarie 2016.
Motivaţia pentru votul negativ este cel puţin puerilă. Senatorii PNL sunt singurii din Camera Superioară care au declarat că prin proiectul de Cod Fiscal taxele de fapt cresc şi nu scad.
Din noul PNL cea mai vizibilă politică susţinută este cea a vechiului PDL, cei care au crescut TVA-ul la un nivel greu de suportat de 24%. Altfel nu există nici o dovadă că PNL, cel care a făcut parte din USL acum 3 ani şi care s-a angajat la obiectivele fiscale cuprinse în Codurile votate de Senat, mai are doctrinar, ceva de a face cu liberalismul.
Citeşte şi: CONGRESUL NAŢIONAL AL PNL, stabilit pe 23 mai: va fi aprobat programul de guvernare al liberalilor
Relaxarea fiscală pentru populaţie dar şi pentru mediul privat este evidentă în cele două coduri. Sistemul în România se schimbă şi se îndreaptă către un mediu pro creştere şi pro consum. Dacă ne aducem aminte de anii 2007-2008, anii dinaintea crizei economice peste care s-a suprapus una politică, acum România depăşeşte chiar performanţele economice din perioada de boom economico-financiar.
PNL rămâne însă mut pe Codul Fiscal. Argumentele lor nu sunt convingătoare şi din păcate nu au un program de guvernare convingător care să dea o alternativă politicii fiscale pe care Ponta reuşeşte să o impună.
Sunt mulţi din PNL care şi-ar fi dorit să se laude cu măsurile pro-creştere din Codul Fiscal dar au fost impiedicaţi să voteze de un ordin prostesc de partid. Opoziţia de dragul Opoziţiei este dăunătoare pentru democraţie.
PNL a greşit politic în Senat prin votul negativ la Codul Fiscal. În primul rând un vot favorabil al liberalilor nu ar fi schimbat cu absolut nimic rezultatul final şi în al doilea rând senatorii liberali ar fi putut spune în colegiile lor că preţurile au scăzut în România inclusiv datorită voturilor lor. Acum, în schimb vor fi nevoiţi să le explice românilor de ce au votat, din nou, împotriva intereselor majorităţii, aşa cum au făcut în repetate rânduri, la legea pensiilor din 2011, sau la legile care tăiau în carne vie din veniturile românilor din fatidica primăvară a anului 2010.
Nimic nu poate scuza lipsa de tenacitate politică a liberalilor. Transformarea lor în chipul celor care au guvernat prost România continuă şi face foarte dificilă misiune de a câştiga alegerile din 2016.
Citeşte şi: Trei ani de la doborârea lui MRU. De ce ar trebui să participe liberalii
Ştirile orei
LOSII DE AZVOCATEI;GORGONA SI STIRBUL SASAIT,PERDOIU.AMANDOI AU 10 DO
SARE PENALE, PENTRU DISTRUGEREA ROMANIEI.SERVICIILE MI-AU DAT TOATE
DOSARELE CU CRIMINALII DE LA PNL SI PDL.NICI UNUL NU VA SCAPA.EU,AM FOST BOIER DE BARCA;N-AM FURAT TOT.CAND O SA FIU IN CELULA CU AMANTA
MEA ,O SA FUR ROMANIA PRIN TELEFOANE SI EMAILURI, SAU SMALTURI
Noul Pnl+vechiul PDL"
mai baiatule.parca ati fi papagali
scrieti asta aproape in fiecare zi
e in regula,am inteles
hai mai,ca am glumit
mars...la casierie... Semneaza:Dan Sultanescu