Pe cine vrea Băsescu să compromită de fapt în scandalul ofițerului sub acoperire
Situația stă, în momentul de față, în felul următor: Traian Băsescu afirmă că știe el, dar nu de la servicii, și nu va apărea în consecință niciun document în acest sens de la servicii.
Pe tema bizară a participării unui ofițer sub acoperire la campania prezidențială din România s-a bătut monedă deja în mass-media. În timp ce unii au privit cu suspiciune maximă afirmațiile președintelui, argumentând că Băsescu a decăzut cam de prea mult timp din statutul de sursă credibilă, alții l-au crezut și au început, după caz, să-și dea cu presupusul atât pe identitatea misteriosului agent secret, cât și pe îndreptățirea sau chiar legalitatea unei deconspirări a acestuia chiar de către președintele statului, ”beneficiar” al rapoartelor venite cu regularitate din partea serviciilor de informații și totodată conducător al CSAT.
Cei mai avantajați au fost, după toate probabilitățile, cei care au închis din start subiectul considerând că președintele Traian Băsescu îndrugă verzi și uscate, din diverse motive. Unii au spus că este o simplă fumigenă, al cărei rost este să distragă atenția opiniei publice că este pensionată expeditiv și cu mare fereală chiar procuroarea care a redeschis dosarul Galei Bute, în care Elena Udrea este compromisă până peste șuvițele ei blonde și riscă să experimenteze personal condițiile precare din sistemul penitenciar al patriei. Alții au spus că Băsescu doar urmărește să intervină activ în campania electorală, aruncând o umbră de venin și îndoială asupra oricărui candidat, cu excepția -ați ghicit – a aceleași Elena Udrea.
Citeşte şi: Ce riscă Traian Băsescu pentru dezvăluirea informaţiei despre ofiţerul acoperit: 7 ani de închisoare
Au mai fost opinii, una cel puțin venind în mod surpinzător chiar din mass-media ce a servit intereselor propagandistice ale președintelui Băsescu, care afirma că ofițerul sub acoperire ar exista în realitate, numai că acesta nu ar aparține de serviciile de informații românești ci de cele... germane. După cum am mai afirmat mai sus, cei care au expediat din start ”zicerile” președintelui Băsescu sub acuza că sunt simple baliverne s-au chinuit mai puțin...
La un moment dat, discuția a degenerat în conflict politic deschis între președintele Băsescu și senatorul social-democrat Ilie Sârbu, care a atacat frontal credibilitatea șefului statului dând publicității răspunsul oficial primit în urma unei interpelări a SIE, răspuns care a dezmințit cât se poate de ferm alegațiile despre existența unui ofițer acoperit la orice nivel, printre candidați, în Guvern sau în Parlament. Raportul SIE l-a călcat în mod vizibil pe bătături pe ocupantul Palatului Cotroceni, cel puțin judecând după răspunsul său precipitat și iritat.
"Domnul Sârbu a minţit prin omisiune astăzi, şi nu numai astăzi. Dânsul este într-o lungă campanie, de când am făcut această afirmaţie la un post de televiziune, nu conteneşte să îşi aducă aminte că nu există ofiţer acoperit. În familia dânsului, vrea să spună. Da' dosarul lui Băsescu... Frate, dar îmi căutaţi dosarul de 25 de ani. Nu este. Ce v-am spus că este, aia s-a găsit la SRI, rapoartele de voiaj, nu altceva", a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.
Situația stă, în momentul de față, în felul următor: Băsescu afirmă că știe el, dar nu de la servicii și nu va apărea în consecință niciun document în acest sens de la servicii. Pe partea opusă a baricadei, senatorul Ilie Sârbu vine cu un document clar, care comunică în limita legii desigur, că nicăieri, nu numai în campania amintită de președinte, nu ar exista vreu ofițer de informații acoperit.
Citeşte şi: Traian Băsescu îşi face campanie pe Facebook cu înregistrarea pe tema CAS
Dacă Băsescu insistă că știe, poate dovedi și va face public, ceva ce un serviciu de talia și reputația SIE afirmă că nu există, ipotezele se împuținează dramatic. Poate că senatorul Ilie Sârbu avea perfectă dreptate când, într-un conflict asemănător cu președintele afirma cu un an în urmă că acesta "E iresponsabil, se apropie de demenţă şi lucru ăsta nu e bun.”...
Sau poate că Băsescu este cât se poate de sănătos, are discernământul necesar și în deplină cunoștință de cauză urmărește să lovească doi adversari în același timp: compromițând un candidat la prezidențiale a cărui identitate rămâne deocamdată un mister și compromițând cu aceeași ocazie serviciile românești de informații, despre care se spune că Traian Băsescu nu le-a putut ierta că ”au permis” ca fratele președintelui să cadă în urma unui compromițător scandal cu implicații penale...
Ştirile orei
pe cine vrea sa compromita?
sau n-ai voie sa ai pareri sau esti prea prost sa ai pareri
citind articolele compilate de tine din alte publicatii si surse media,inclin spre a doua varianta...