Înmormântarea poliţistului UCIS: Soţiei i s-a făcut rău. Gabriel Oprea, PREZENT la ceremonie
Sicriul poliţistului Gheorghe Ionescu, decedat vineri dimineaţa, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat în timpul desfăşurării unei misiuni, a fost scos duminică în jurul orei 13,00 pe catafalc şi învelit în tricolorul naţional, la Cimitirul Ghencea III.
Potrivit programului stabilit de către Ministerul Afacerilor Interne, urmează ceremonia de înaintare în grad şi ulterior vor lua cuvântul vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul de Interne, precum şi Vlad Danilo colegul de tură al poliţistului din data accidentului şi cel mai bun prieten al său. La ceremonie mai este prezent Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, potrivit Agerpres.
Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus la groapă, unde va avea loc înmormântarea cu onoruri militare.
Trupul neînsufleţit al poliţistului a fost adus sâmbătă, începând cu ora 16,00 la Capela Cimitirului Ghencea Militar însoţit de 30 de maşini ale Brigăzii Rutiere.
Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit post-mortem subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler "în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem".
Decorarea a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.
La începutul lunii august, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale poliţistului şi l-a acroşat cu maşina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă.
Gheorghe Ionescu a fost înaintat în gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune.
Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu, căzut la datorie, avea 44 ani, era căsătorit şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.