Procesul lui Dan Voiculescu a ajuns la final. Decizia judecătorilor
Procesul lui Dan Voiculescu a ajuns la final. După dezbaterile-maraton de luni, magistraţii de la Curtea de Apel au reluat marţi judecata în dosarul ICA. Procurorii DNA au cerut majorarea pedepsei pentru fondatorul PC care, potrivit noului Cod Penal, poate ajunge până la 10 ani.
Voiculescu a declarat că este pregătit "pentru orice" şi că nu îi este frică. Dan Voiculescu şi ceilalţi condamnaţi au cerut achitarea, pe motiv ca acuzaţiile sunt false. Mircea Badea şi Mihai Gâdea au venit la proces pentru a-l susţine pe omul de afaceri.
Pronunţarea în dosarul ICA a fost amânată după ce, marţi, inculpaţii au susţinut ultimul cuvânt, iar avocaţii pot depune concluzii scrise până joi. Data pronuntarii se va afisa pe sistemul electronic al justitiei.
Sorin Pantis, în faţa instanţei: Va rog sa ma achitati, singura acuzatie care mi se aduce este ca am fost membru al Partidului Umanist. Dl. Voiculescu nu avea cum sa ma influenteze, nu am avut nici macar o relatie de prietenie. Il stiam de pe bancile facultatii, atat. Evaluarile din rechizitoriu sunt bazate pe fals, atat, va rog sa desfiintati acea evaluare facuta de DNA. Celelalte minciuni din punct de vedere sunt niste monstruozitati. In dosar nu exista prejudiciu. Am fost supus presiunilor mediatice, am rezistat. Privatizarea a fost corecta.
Savulescu, în fata judecatorilor: Solicit achitarea.
Baciu: Sunt nevinovat, acuzatiile nu au legatura cu privatizarea. E prima data cand traiesc emotiile unui proces, fiecare citatie primita acasa imi da emotii
Petre Alexandru (are 83 de ani): Am fost condamnat pentru un lucru pe care nu l-am facut. Toata viata n-am avut antecedent penale, am fost exigent, cu toate astea a trebuit sa suport cativa ani, par a fi sase, de proces, inainte de proces am facut accident vascular, deci a trebuit sa suport, la varsta mea, sa fiu condamnat, desi am fost exigent si exemplu pentru altii. Nici nu mai pot sa vorbesc, e o presiune morala de neinchipuit, formidabila, cand stii ca n-ai facut nimic. Nu sunt vinovat.
Marinescu: Va rog din inima sa ma achitati de pedeapsa data la tribunal pe nedrept
Flavius Pop: Admiteti apelul, va rog sa ma achitati
Ene Vica: Este o mare nedreptate ceea ce mi se intampla. De cand am terminat facultatea am lucrat numai in contabilitate. Mereu am stat pana tarziu, sa ma pun la curent cu toata legile care au aparut. Ma doare cel mai mult ca procesul mi-a afectat familia. Emotiile m-au afectat si pe mine.
Sin Gheorghe: Nici nu stiu cum arata un dosar de privatizare. Singurul bun pe care il am e un apartament in care stau de 40 de ani si care e pus sub sechestru.
Mencinicopschi, în faţa instanţei: "Meseria mea nu are nicio tangenta cu contabilitatea sau cu alte meserii care mi-ar fi permis sa inteleg acte contabile. Sunt nevinovat. Am asistat cu stupoare la povestea sustinuta de dna. procuror. Nu am avut niciun avantaj din aceasta privatizare. Am depus cv despre activitatea mea. Am fost si laureat al premiului Academiei Române in 1980. Din 2009 am suferit o interventie din cauza stresului, mi s-a acutizat boala coronariana. Am construit cu sotia, din munca nostra onesta, o casa modesta, parter si mansarda cu trei camere. Am venituri modeste".
Mai multe pe RomâniaTv.net.