Români, nu vă panicați. Ce ȋnseamnă „primul an de război”
România are un rol extrem de important ȋn sud-estul Europei Centrale și trebuie să-și asume poziția de lider ȋn această regiune. Mai mult, țara noastră trebuie să vegheze și asupra securității din Republica Moldova. Toate aceste lucruri fac ca investițiile ȋn apărare să fie necesare și utile.
România nu este amenințată de niciun război cu toate că Federația Rusă și-a manifestat o dorință de expansiune. Măsura luată marți de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), de a aproba bugetul de stat pentru „primul an de război”, trebuie ȋnțeleasă din perspectiva creșterii rolului României ȋn vederea asigurării securității ȋn sud-estul Europei Centrale.
CSAT a transmis un comunicat de presă prin care explică ce ȋnseamnă conceptul „primul an de război”. Astfle, potrivit CSAT, conceputul trebuie ȋnțeles „ca parte integrantă în ansamblul de măsuri şi acţiuni care se stabilesc şi se realizează pe timp de pace pentru satisfacerea cerinţelor de apărare, concomitent cu asigurarea continuităţii activităţilor economico-sociale în caz de mobilizare sau război”. Deci, nu există niciun motiv de panică pentru cetățeni.
Citeşte şi: Bogdan Aurescu: Securitatea României poate fi AFECTATĂ
Măsura adoptată ȋn CSAT este de salutat ca urmare a dorinței de expansiune a Federației Ruse, care a reușit să provoace temeri printre vecinii săi. Asta nu ȋnseamnă că trebuie să ne temen de un război pentru că țara noastră face parte din NATO și UE, iar acest lucru garantează o securitate ridicată.
Citeşte şi: CSAT a aprobat bugetul de stat "pentru primul an de război", pentru perioada 2014-2016
Pe de altă parte, România are un rol extrem de important ȋn sud-estul Europei Centrale și trebuie să-și asume poziția de lider ȋn această regiune. Mai mult, țara noastră trebuie să vegheze și asupra securității din Republica Moldova. Toate aceste lucruri fac ca investițiile ȋn apărare să fie necesare și utile.
Citeşte şi: CSAT: Criza din Ucraina afectează domenii de interes strategic ale României
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării este autoritatea administrativă autonomă investită, potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională. Activitatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este supusă examinării şi verificării parlamentare.
Ştirile orei
5,2 milioane de romani panicati isi faceau bagajele si sapau transee
gratie lui Ciprian Stan,activitatile au fost sistate
multumim,Ciprian,ziarist intelectual pesedist de omenie