Ilie Sârbu: Crin Antonescu se comportă ca o fată mare. A fost luat de val când a respins proiectul RM
După ce Crin Antonescu s-a delimitat oficial de proiectul Roşia Montană şi a susţinut că nu a fost informat de premierul Victor Ponta de banii pe care i-ar putea plăti România dacă proiectul nu se realizează, liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat într-un interviu pentru gândul că preşedintele PNL "nu ar trebui să se comporte ca o “fată mare” şi să afirme că nu ştia nimic despre despăgubirile pe care statul român le va plăti.
"Premierul a spus lucrul acesta în conferinţă de presă, iar în stânga sau în dreapta sa se afla domnul Crin Antonescu, care nu avea cum să nu ştie. Dacă a luat-o sub formă de glumă sau nu a fost atent, aceasta este problema dânsului. Dacă premierul a spus-o public, înainte de conferinţă ori după conferinţă a existat o discuţie pe tema aceasta. Poate nici nu trebuia să facă premierul vreo informare specială pentru că se cunoştea ameninţările pe care firma respectivă le tot aducea în spaţiul public. Din punctul ăsta de vedere nu putem să facem pe fetele mari. Se ştia, ştia toată lumea", a spus pentru Ilie Sârbu pentru gandul.
Totodată, Sârbu i-a criticat pe miniştrii PNL care au votat pentru proiectul Roşia Montană în Guvern şi apoi s-au opus lui la şedinţa grupurilor reunite ale PNL.
"Aceasta este un fel de demagogie politică, pe care o înţelegem. În Guvern s-a ridicat vreun ministru de la masă să spună eu nu sunt de acord? Eu nu am această informaţie. În Guvern, unde stăm la masă toţi şi unde sunt miniştri de resort, pentru că nu este doar doamna Rovana Plumb, ci este şi doamna Lucia Varga, şi ceilalţi miniştri, acolo toţi au spus este bine, îi dăm drumul. Când a venit în Parlament şi a ieşit domnul Antonescu şi a spus foarte tranşant o respingem, nu suntem de acord, şi-au schimbat poziţia. Să aprecieze cititorii dumneavoastră unde este adevărul", a subliniat liderul pesediştilor din Senat.
El a cerut organelor abilitate ale statului să se autosesizeze din oficiu, deoarece au această obligaţie pentru a vedea dacă sunt nereguli în actele semnate de Guvern de-a lungul timpului în proiectul Roşia Montană.