Schizofreniile politice ale lui Crin Laurenţiu Răzgândescu
Membrii PNL se pare că au făcut un obicei din a-şi alege lideri caracterizaţi de lipsa de consecvenţă. Să urmărim împreună câteva din momentele, 11 la număr, care i-au adus liderului PNL supranumele de Crin Răzgândescu.
1. USL a fost întotdeauna o alianţă bazată pe o idee de masă. Pe fondul nemulţumirilor populaţiei faţă de un regim strâmb condus autoritar de Traian Băsescu, nu este de mirare că toate forţele politice cu excepţia PDL s-au raliat proiectului USL. După momentul suspendării preşedintelui din vara anului 2012, liderii USL (şi Crin Antonescu) au semnat un protocol de colaborare cu UDMR. Cu câteva zile înainte de formarea guvernului, Antonescu a schimbat placa şi a respins accederea UDMR în USL, uitând cel mai probabil de protocolul abia semnat.
2. La începutul anului 2012, când deja vestită grevă parlamentară intra în efect, Antonescu anunţa cu aplomb demisia tuturor parlamentarilor PNL din Parlament ca gest radical de opoziţie. Tot Antonescu revine însă asupra deciziei, nu înainte de a o lăsa în offside pe actuala purtătoare de cuvânt a PDL, Adriana Săftoiu, care a fost singura care şi-a dat demisia.
3. La capitolul respectarea partenerilor se poate încadra încă o răzgândeală marca Antonescu. După ce l-a susţinut pe Sorin Oprescu în campania de la locale, împreună cu USL-ul, Antonescu şi-a reevaluat poziţia în timpul scandalului cu câinii maidanezi când, brusc, Sorin Oprescu a devenit pentru liderul liberal nefrecventabil, un primar slab.
4. Episodul cu numărul patru din seria răzgândelilor începe cu Roşia Montană. Pe 30 august 2013 Antonescu declara că proiectul Roşia Montană trebuie supus dezbaterii parlamentare, părere întărită de PNL pe 5 septembrie, când s-a constituit comisia specială de analiză. Doar 4 zile mai târziu, pe 9 septembrie Antonescu ieşea la TV cu mesajul că proiectul Roşia Montană trebuie retras din Parlament. Tot la episodul proiecte în Parlament intră şi declaraţiile duble, la distanţă de o zi faţă de modificările la Codul Penal. Antonescu a declarat că modificările la Codul Penal sunt exagerate de Băsescu, DNA şi ANI pentru că parlamentarii nu vor beneficia de tratamete speciale în faţa legii odată ce Codul va fi adoptat. Doar o zi mai târziu, acelaşi Antonescu se rezgândeşte şi supune că superimunitatea trebuie respinsă, motivând decizia pe baza proastei înţelegeri a proiectului iniţial.
5. Dacă tot am vorbit de aur, să vorbim şi de mine, Antonescu declară că PNL susţine legea minelor modificată de USL, ca în decembrie 2013 să o pice la vor, atât în Cameră cât şi în Senat.
6. Nu, răzgândelile lui Răzgâdescu nu se opresc aici. Antonescu a avut păreri diferite faţă de schimbările de la DNA, episodul Papici. După ce a avut critici enunţate repetat faţă de lipsa reformei DNA şi ANI, Antonescu l-a atacat direct pe Ponta când procurorul Papici a fost schimbat legal de la conducerea unui departament al DNA.
7. Antonescu nu a dat niciodată dovadă de camaraderie în USL, decât declarativ şi pentru foarte puţin timp. Când s-a vorbit despre autodenunţul liderilor USL în raport cu ancheta abuzivă care se făcea pe numele lui Liviu Dragnea, Antonescu a sărit cu entuziasm în ajutor. Entuziasmul liderului liberal a fost tăiat chiar de Laura Kovesi, după cum chiar el declara.
8. Episoade mai recente din istoria veselului Răzgândescu cuprind trecerea STS la MAI, candidatura pe liste separate la europarlamentare şi în fine crearea USD-ului. Antonescu a îmbrăţişat ideea trecerii STS la MAI, pentru ca la doar două zile de la această declaraţie să spună că STS trebuie să rămână la CSAT, adică la Băsescu.
9. Despre europarlamentare, ce să mai spunem. După ce Antonescu a declarat primul şi nesilit de nimeni că la europarlamentare se va candida separat, PNL cu treaba lui şi de restul nu-l interesează, acum brusc spune că nu îşi aduce aminte de aşa ceva şi că ar fi o idee ca listele să fie comune. Interesant nu?
10. Antonescu a avut două opinii total diferite şi faţă de USD. După anunţarea alianţei, Antonescu a catalogat gestul ca fiind firesc, electoral, dar firesc, fără probleme pentru PNL. La 8 zile după acest eveniment, Antonescu vine în faţa românilor şi spune că USD-ul încalcă protocolul USL şi că trebuie să dispară. Ciudat, nu?
11. Nu putem să închidem seria schizofreniilor politice alei lui Crin Laurenţiu Răzgândescu fără să amintim „părăsirea definitivă a vieţii politice de către sublimul orator”.
În timpul procedurilor de suspendare a preşedintelui Băsescu, chiar la şedinţa comună a Parlamentului la care a participat şi preşedintele, liderul PNL, într-un exces de zel oratoric a declarat sus şi tare, de la tribună, că în eventualitatea în care preşedintele se va întoarce la Cotroceni, el îşi va părăsi definitiv viaţa politică. Concluzie: Băsescu este la Cotroceni şi Antonescu este încă în viaţa politică.
Ştirile orei
daca nu pot,incearca sa-i gratieze..
asta pentru autor,cred ca e de bine...
Ponta voteaza ca deputat ceva si ca premier propune altceva...
el nu este Razgandescu este ...Razgandeanu...
ce are in plus Razgandeanu:pai decizia Comisiei de etica de la Universitatea Bucuresti
concluzie:Ponta este inca la Palatul Victoria şi Antonescu este încă în viaţa politică.