Sfârșitul TRAGIC al celui mai mare spital din România. Dezvăluiri despre un final trist
Medicul Răzvan Constantinescu a vorbit despre situația critică și finalul tragic al celui mai mare spital din România. Acesta a povestit, pe blogul personal, care este situația reală de la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie (IGH) din Iaşi.
"Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie din Iaşi a fost ani de-a rândul spitalul cu cei mai buni indicatori de performanţă din România şi a reprezentat mândria medicală a Iaşului. Decizia aberantă a Guvernului Emil Boc de desfiinţare prin „comasare" (HG 85/02.02.2011) a IGH – concomitent cu înfiinţarea unui institut cu profil similar în alt oraş – face ca această unitate sanitară de elită să devină un simbol întru nostalgică şi furioasă amintire a valorilor distruse de incompetenţa proletcultistă cu sprijinul nepăsării noastre", a scris Răzvan Constantinescu, conform dcnews.ro.
"Imediat după „comasare", consecinţele prostiei mândre şi ignorante nu au întârziat să apară: de la formalităţile pentru internare şi până la consumabilele pentru laboratorul de endoscopie, inima institutului, totul poartă amprenta hazardului şi a organizării de tip colhoznic. Bijuteria de farmacie pe care Institutul o avea a fost dezafectată, în locul ei rămânând acum o cameră goală, sordidă, din care ţevi insolente ca şi decidenţii ies obraznice din pereţi; asistentele trebuie acum, pe lângă drumurile făcute pentru a duce analizele în patru locuri diferite din spital, să se deplaseze prin curte, cu condicile în mână, indiferent de condiţiile meteo, până la farmacia centrală, cel puţin o dată dimineaţa şi o dată la prânz, pentru a aduce în cutii medicamentele aferente salonului respectiv, de te şi întrebi când mai au timp să stea la patul bolnavului dacă au atâtea drumuri de făcut; treaba asistentelor medicale nu este să facă 2-3 km pe zi cu greutăţi în braţe, că nu pentru probe de atletism au fost angajate", a mai scris medicul.
"Redobândirea în iunie 2013 a statutului deţinut anterior de Institutul Inimii din Târgu Mureş ne-a readus, în mod logic, speranţa că şi nedreptatea de la Iaşi va fi reparată. Mi s-a răspuns aşa: „La Târgu Mureş a fost vorba de o decizie politică". Aha! Şi? Ciudată mai e şi politica asta!...", a conchis Răzvan Constantinescu pe blog.