SUA acuză Biserica ORTODOXĂ Română că DISCRIMINEAZĂ celelalte culte, în special Greco-Catolicii
Pe teritoriul României există cazuri de discriminare pe bază de religie, afirmă Raportul privind libertatea religioasă al Departamentului de Stat al SUA, pe 2013, informează Ro.Yahoo.com.
Una din probleme ar fi aceea că statul nu a făcut progrese în ceea ce priveşte restituirea bisericilor greco catolice, confiscate în 1948 de autorităţile comuniste.
„Autorităţile locale nu reuşesc în continuare să răspundă plângerilor din partea grupurilor minoritare religioase privind discriminarea. O problemă semnificativă rămâne lipsa de progrese în ceea ce priveşte restituirea bisericilor greco-catolice date în 1948 de către regimul comunist Bisericii Ortodoxe”, se arată în document.
Americanii susţin că “unii preoţi ortodocşi” continuă să discrimineze celelalte culte.
“Unii preoţi ortodocşi continuă să manifeste ostilitate faţă de grupurile religioase neortodoxe, inclusiv prin refuzarea accesului în cimitire” sau obţinerea de pământ pentru construirea de cimitire, spun oficialii SUA.
Biserica Greco-Catolică a contestat rezultatele ultimului recensământ, conform căruia doar 0,8% din populaţie aparţine acestui cult, susţinând, într-o scrisoare trimisă premierului, că „mulţi respondenţi au fost intimidaţi şi nu şi-au declarat adevărata confesiune, iar unii recenzori au refuzat să înregistreze confesiunea greco-catolică”.
Ştirile orei
Dragi credincioşi, sunt Preafericirea Mea Daniel şi în calitate de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române vă înştiinţez că suntem în pragul colapsului: ţara noastră a rămas fără resurse de rahat!
Din cauza sărbatorilor ortodoxe din ultimele săptămâni, rezerva de rahat a României a fost epuizată. Deşi existau câteva diferenţe de opinie între membrii Sfântului Sinod, când a fost vorba de mâncat rahat, cu toţii au ajuns la un consens şi nimeni nu a mai ţinut cont de funcţie, vârstă şi simpatii, toţi aceştia trecând direct la înfulecat.
Trist este faptul că majoritatea credincioşilor nu s-au mulţumit să consume rahat în timpul slujbelor, ci şi-au luat şi câte doi saci pentru acasă. Absolut toţi enoriaşii au mâncat rahat în timpul slujbelor, în timpul discuţiilor de pe marginea străzii şi chiar alături de familiile lor, la chermeze, nunţi, botezuri sau cumetrii.
Pasiunea pentru consumul de rahat s-a răspândit rapid, astfel că o multitudine de preoţi, diaconi, călugari, episcopi si mitropoliţi s-au apucat, la rândul lor, să mănânce rahat. Din păcate pentru ei, zăcămintele de rahat ale României au fost epuizate, astfel că doar printr-o minune va mai fi descoperit vreun zăcământ de rahat care încă n-a fost consumat în această ţară. În acest mod se poate explica de ce, în ultima perioadă, foarte mulţi credincioşi au început să mănânce rahat în afara ţării, chiar şi prin moschei, sinagogi sau temple.
Cu sufletul plin de speranţa că vom identifica un nou zăcământ de rahat pe teritoriul ţării noastre, astfel încât să nu fie nevoie sa apelăm la importuri şi gândindu-ne cu evlavie la Bântuitorul nostru Iisus, vă spun „Fiţi binecuvântaţi, fiilor”. Doamne ajută!
La primul sinod necumenic din anul 325 a fost promulgat crezul crestin cu urm[toarele cuvinte:cred ]n Unul Dumnezeu, Creiatorul tuturor lucrurilor vazute si nev[zue, i ]ntr-Unul Domn Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu, ....si ]n Duhul Sfant care de la Tatal purcede.
Ori pentru a obtine venituri Bisericile traditionale au inlocuit Biblia Cuvantul lui Dumnezeu, cu traditia care e un amestec de credinte pagane inoculate in crestinism folosind necunoasterea Sfintelor Scripturi. Iata ce zice Pimen, Arh. Sucevei si Radautilor in cartea de"Invatatura ortodoxa" la pagina,"(Pag.43) prin cuvintele:"Intrega invatatura Ortodoxa este temeluita pe Sfanta Scriptura, dar si pe sfanta traditie, care a fost inaintea Sfintelor Scripturi." Prin aceasta afirmatie, Sfanta Scriptura e pusa pe locul al doilea; Impotriva cuvintelor Sf.Ap. Pavel care zice: "Fiind ziditi pe temelia apostolilor si a proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos." (Efeseni 2.20) La randul sau si G, Cosbuc in cartea "Elementele literaturii poporale" la pag. 261: zice: "O zic numai ca avem foarte mult fond religios pagan. Ca nu