Titi Holban, deputat UNPR: Nu sunt vinovat, nu am emoţii
Titi Holban arestare. Deputatul Titi Holban (UNPR), pentru care ministrul Justiţiei a trimis Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de arestare preventivă, a declarat luni că nu este vinovat şi nu are emoţii.
Titi Holban arestare. "Am continuat să le spun (membrilor Comisiei juridice - n.r.) că nu sunt vinovat. Dânşii au analizat. Am prezentat tot ce am avut de spus, dânşii au analizat şi acum, în continuare, merge la plen. Eu, de fel, sunt emotiv, dar nu am emoţii, pentru că ştiu că nu am făcut nimic', a spus Holban, la finalul audierilor din Comisia juridică, care a respins solicitarea ministrului.
Ionuţ Iuga, unul dintre avocaţii săi, a declarat că deputatul va participa la derularea cercetărilor penale.
'Plenul va face formele procedurale şi după aceea vom vedea. Nu va împiedica sub nicio formă şi va participa la derularea cercetărilor penale', a declarat Iuga la Parlament.
Citeşte şi: Titi Holban arestare. Camera Deputaţilor va vota săptămâna viitoare cererea procurorilor DNA
Întrebat cum cum vede cazul, el a spus: 'Am depăşit o formă procedurală, vom vedea mai departe. E normal ca noi să avem punctul de vedere şi comisia şi plenul să analizeze'.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins luni solicitarea ministrului Justiţiei cu privire la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Titi Holban (UNPR), cu 10 voturi pentru, nouă împotrivă şi două abţineri, a anunţat luni vicepreşedintele comisiei, Ciprian Nica.
Decizia finală în acest caz va fi luată de plenul Camerei Deputaţilor, în sesiunea extraordinară.
Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de deputatul Titi Holban pentru trafic de influenţă.
Potrivit DNA, în ianuarie, Titi Holban a acceptat promisiunea unui denunţător că în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv în două tranşe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă. Intervenţia viza ca societatea administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie.