Comisia juridică a respins cererea de arestare preventivă a deputatului Titi Holban
Titi Holban arestare. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins solicitarea ministrului Justiţiei cu privire la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Titi Holban (UNPR), cu 10 voturi pentru, nouă împotrivă şi două abţineri, a anunţat luni vicepreşedintele comisiei, Ciprian Nica.
Titi Holban arestare. 'În sală au fost 21 de colegi deputaţi ai Comisiei juridice sau cu mandat pentru reprezentare, din care 10 au votat pentru încuviinţarea arestării preventive, nouă au votat împotriva încuviinţării arestării preventive şi au fost două abţineri. În conformitate cu articolul 195, alin. 3 al Regulamentului Camerei Deputaţilor, pentru ca aceasta să fie validă, trebuie să fie cu jumătate plus unu din voturile necesare. Trebuiau deci 11 voturi pentru încuviinţare. Prin urmare, nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru încuviinţarea arestării preventive, urmând ca această decizie să o stabilească plenul', a declarat Nica, la Palatul Parlamentului.
El a spus că au fost discuţii aprinse în Comisia juridică în cazul deputatului Titi Holban.
Citeşte şi: Deputatul Titi Holban, pus sub acuzare pentru trafic de influenţă
'Mai trebuie să fie şi şanse în viaţă, nu trebuie să ai numai neşanse. (...) Au fost totuşi dispute aprige, cu argumente juridice. Argumentele au fost şi pro şi contra. Aţi văzut, s-a votat la muchie', a arătat Nica.
Întrebat cum vede decizia comisiei legată de scandalul Florin Popescu şi Mircea Băsescu, el a răspuns că în cazul deputatului Florin Popescu nu s-a adoptat în plen şi nici în comisie încuviinţarea arestării preventive, dar zilele trecute el a fost trimis în judecată.
Titi Holban arestare. 'Pentru Florin Popescu s-a cerut acum o lună, dacă nu mă înşel, încuviinţarea arestării preventive. Nu s-a aprobat, nu s-a adoptat în plen şi nici în comisie arestarea preventivă, dar zilele trecute el a fost trimis în judecată. Prin urmare, a împiedicat cineva justiţia? Nu. Noi nu vorbim de cazul Mircea Băsescu. Nu este treaba noastră, a Comisiei juridice. Nu am fost sesizaţi şi nici nu avem competenţă în aşa ceva. Aceea este cu totul altă problemă, este o problemă de presă. (...) Este o problemă destul de complicată, cred că DNA va face lumină, pentru că a făcut lumină chiar dacă noi, Parlamentul, prin vot politic, nu am încuviinţat arestarea preventivă, DNA este în stare să facă dosarul şi să îl trimită în judecată', a afirmat Nica.
Decizia finală în cazul deputatului Titi Holban va fi luată de plenul Camerei Deputaţilor, în sesiunea extraordinară.
Citeşte şi: Titi Holban, deputat UNPR: Nu sunt vinovat, nu am emoţii
Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de deputatul Titi Holban pentru trafic de influenţă.
Potrivit DNA, în ianuarie, Titi Holban a acceptat promisiunea unui denunţător că în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv în două tranşe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă. Intervenţia viza ca societatea administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie.