Veste bună - Ce li se pregătește pensionarilor pentru 2015
În condițiile în care economia României se află pe plus, cu 2,6% creștere economică pe semestrul I 2014 față de semestrul I 2013, țara noastră deține a opta rată de majorare a Produsului Intern Brut (PIB) din Uniunea Europeană, unde economia românească a înregistrat o creștere de două ori mai mare decât media europeană și de peste 3 ori mai mult cu privire la nivelul zonei euro.
Distribuția echitabilă în urma beneficiilor aduse de creșterea economică este urmărită de Guvernul condus de Victor Ponta prin majorarea pensiilor, a salariului minim brut și prin dublarea alocațiilor pentru copiii din familiile sărace. Politica aparatului guvernamental este de a crea un mix puternic între stimularea economiei și măsurile de creștere a veniturilor populației.
Prin programul guvernamental, liderul PSD a promis dreptate până la capăt, astfel încât inechitatea socială cu care se confruntă românii să fie eliminată. Drept pentru care, Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat că pensiile vor crește anul viitor cu un procent superior ratei inflației, pe baza încasărilor la buget ce au fost peste previziunile din 2014.
Procentul de creștere a pensiilor va fi de 5% pentru anul viitor. Guvernul Ponta, pe lângă faptul că a dat pensionarilor banii tăiați de Guvernul Boc, a majorat veniturile pensionarilor astfel încât nivelul de trai să fie unul mai bun!
Desigur, Ministrul Muncii a menționat că va căuta împreună cu Ministrul Finanțelor o soluție care să creeze posibilitatea unei majorări mai solide pentru pensiile mai mici de 500 lei. Mai mult, aparatul guvernamental pledează pentru majorări diferențiate ale pensiilor, în condițiile în care există în sistem pensii suficient de mari, precum cele ale magistraților și ale militarilor, care nu mai au nevoie de o creștere cu încă 5%.
Totodată, salariul minim pe economie va crește din 1 ianuarie 2015 cu 75 lei, de la 900 lei cât este în prezent până la 975 lei. În momentul în care Victor Ponta a preluat conducerea Guvernului, în 2012, salariul minim pe economie era de 700 lei. Însă acesta a fost crescut în mai multe etape de către aparatul guvernamental.
În plus, peste 1,1 milioane de copii vor beneficia de decizia luată de Executiv în ceea ce privește dublarea alocațiilor pentru copiii care provin din familii modeste. Este vorba de 500 000 de copii care provin din familii cu venituri reduse și peste 600 000 de copii din diverse sisteme instituționalizate.
Și astfel, Victor Ponta a demonstrat că își asumă responsabilitatea față de programul cu care a câștigat votul cetățenilor în 2012, prin creșterea importantă a economiei, prin majorările de pensii și salarii. Iar prin programul său prezidențial, liderul PSD va continua să repare greșelile guvernărilor trecute și va fi alături de pensionari și de grupurile vulnerabile.
În discrepanță cu prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, care a demonstrat de mai multe ori că nu are nicio pregătire pentru a ajunge Președintele românilor. Invitat într-o emisiune TV, Iohannis a marcat noi gafe și a arătat clar că nimic nu-l recomandă pentru funcția la care candidează. Chiar din contră, Primarul de la Sibiu ar putea fi un dezastru pentru România!
Candidatul PNL – PDL nu a știut să răspundă cât este salariul minim pe economie în țară, după ce moderatoarea l-a întrebat care este valoarea salariului minim, în contextul anunțului făcut de Rovana Plumb de majorare cu încă 75 lei a veniturilor românilor! Edilul de la Sibiu a evitat să răspundă la întrebare și singura sa reacție a fost „Așa și? La cât să crească?”.
Ştirile orei
lumanari mai ieftine...etc