Alegeri Prezidenţiale 2014: Din misterele candidatului Iohannis – aeroportul din Sibiu
Episodul de astăzi prezintă afacerea gestionată, din bani publici, de Iohannis şi colegul său Martin Bottesh privind construcţia aeroportului de la Sibiu. În primul rând firma constructoare din Germania a fost selectată prin încredinţare directă (fără licitaţie!!) După pecetluirea soartei celor peste 100 de milioane de euro, Iohannis s-a autonumit în fruntea comisiilor de evaluare.
Lucrările la aeroportul internaţional din Sibiu au început în 2006. Nici până astăzi nu s-au terminat, fapt care a atras după sine multe critici pentru primarul Sibiului Klaus Werner Iohannis. Proiectul este 100% nemţesc, dar gestionarea banilor publici este 100% românească. Trăsăturile etnice ale primarului Sibiului nu sunt suficient de puternice să-l facă să reziste la tentaţia de a-şi băga degetele într-o afacere de 100 de milioane de euro.
Klaus Werner Iohannis, primarul Sibiului, are mai mulţi scheleţi în dulap decât i-ar plăcea. Parte din motivele care l-au propulsat pe Iohannis în calitatea sa actuală de candidat (nu carisma şi nici efervescenţa) au fost legate de faptul că este curat. Intrarea lui Iohannis în politica mare i-a adus primarului oaspeţi nepoftiţi în trecutul său, perechi de ochi de care în nici un caz nu avea nevoie.
Episodul de astăzi prezintă afacerea gestionată, din bani publici, de Klaus Iohannis şi colegul său Martin Bottesh privind construcţia aeroportului de la Sibiu. În primul rând firma constructoare din Germania a fost selectată prin încredinţare directă (fără licitaţie!!) După pecetluirea soartei celor peste 100 de milioane de euro, Iohannis şi partenerul său s-au autonumit în fruntea tuturor comisiilor de evaluare a construcţiilor, eliminând experţii care i-ar fi putut încurca.
Contractul privind lucrările la obiectivul extindere și modernizare Aeroport Internațional Sibiu a fost gestionat fraudulos şi în mod incompetent. Cel puţin aşa reiese din plângerea adresată DNA în 2010 de unul din consilierii judeţeni ai CJ Sibiu.
Interesant este că valoarea contractului, iniţial de 52 de milioane de euro a ajuns la peste 100 de milioane de euro prin acte adiţionale succesive aprobate şi încuviinţate de Iohannis şi partenerul său.
Creşterea exponenţială a valorii lucrării cu peste 100%, dublată de întârzierea nejustificată a lucrărilor şi refuzurile repetate ale lui Iohannis de a colabora cu experţii de la Autoritatea Aeronautică Civilă din București, dar şi din cadrul Aeroportului Internaţional Sibiu justifică foarte multe întrebări pentru actualul candidat la preşedinţie.
Iohannis are din ce în ce mai multe probleme nerezolvate cu legea, pornind de la apartamentele dobândite în mod dubios şi până la acuzaţiile ANI de incompatibilitate candidatul concurează la probleme juridice chiar şi cu Băsescu.
Încrederea în candidatul Dreptei începe să se zdruncine chiar în propriul partid. Mai mulţi senatori s-au exprimat public împotriva actualului preşedinte de partid şi în timp de PNL sângerează primari şi consilieri judeţeni viitorul nu pare să fie foarte sigur pentru copreşedintele, ACL Klaus Werner Iohannis.