ANCOM: Aproximativ 23 de milioane de cartele SIM de telefonie mobilă sunt active în România
Aproape 23 de milioane de cartele SIM de telefonie mobilă erau active în România la începutul anului 2014, iar peste 4 milioane de români erau abonaţi la serviciile de telefonie fixă, arată datele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.
Datele ANCOM arată că la începutul anului 46% dintre gospodării aveau o conexiune la internet fix de bandă largă, iar peste 85% dintre acestea deţineau abonament la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale.
'Toţi aceşti utilizatori pot afla informaţii practice despre serviciile de comunicaţii electronice pe care le utilizează, precum şi despre serviciile poştale în cadrul secţiunii InfoCentru de pe site-ul ANCOM. Pentru a facilita accesul consumatorilor la informaţii practice despre serviciile de telecomunicaţii şi serviciile poştale, precum şi la aplicaţiile pentru utilizatori dezvoltate de ANCOM, pagina de start a site-ului www.ancom.org.ro a fost reconfigurată, asigurând acum accesul la distanţă de un singur click atât către InfoCentrul ANCOM, cât şi către Veritel.ro - comparatorul de oferte telecom sau informaţii despre portabilitatea numerelor de telefon', se precizează în comunicatul de presă al ANCOM.
În zilele de 8 şi 9 octombrie 2014, InfoCentrul ANCOM este disponibil şi offline în cadrul evenimentului Internet & Mobile World 2014, târg dedicat industriei de comunicaţii ce are loc la Romexpo.
Citeşte şi: Diana Voicu, secretar de stat: Peste 40% din populaţia României nu a utilizat vreodată Internetul
Vizitatorii pot afla direct de la specialiştii ANCOM ce avantaje le aduc aplicaţiile şi serviciile implementate de Autoritate, precum şi informaţii practice despre ce trebuie să aibă în vedere atunci când aleg un serviciu de comunicaţii, cum pot încheia un contract (care poate fi în scris, dar şi prin telefon sau online) şi la ce ar trebui să fie atenţi înainte de a-l semna (durata acestuia, timpul de instalare şi activare a serviciului, tarifele aplicabile etc.).
Pe parcursul anului 2014, ANCOM a primit şi soluţionat peste 1.100 petiţii cu privire la diferite aspecte legate de relaţia utilizator-operator. Cele mai multe reclamaţii pe marginea serviciilor telecom se referă la relaţia contractuală dintre utilizatori şi furnizori, mai precis la aspecte privind derularea, prelungirea, încetarea contractelor sau neincluderea anumitor clauze minime obligatorii în contracte.