BUCHAREST FORUM 2014 anunţă nume grele
Bucharest Forum 2014, găzduit de România la acest final de săptămână, se anunţă un eveniment regional de mare importanță prin numele care și-au anunțat participarea: George Friedman, Richard Quest, Nicholas Taubman sau Thierry de Montbrial.
BUCHAREST FORUM 2014. Conferința se va desfășura sub egida Institutului Aspen, anvergura evenimentului fiind punctată de Mircea Geoană, președintele Aspen România. ”Este cea mai mare conferinţă politică, strategică şi economică pe care România o găzduieşte. Este cea de-a treia ediţie pe care Institutul Aspen România, împreună cu Guvernul, BNR şi MAE, o propun tuturor partenerilor noştri din estul şi din vestul spaţiului Mării Negre”, a precizat senatorul PSD. De asemenea, la conferință vor participa premierul Victor Ponta, miniștri, directorul SRI George Maior, precum și alte personalități din zona politică, societarea civilă și media.
BUCHAREST FORUM 2014. Evenimentul găzduit de Palatul Parlamentului face parte dintr-o strategie mai amplă a Institutului Aspen, al cărei obiectiv este legat de valorificarea oportunităților economice și strategice în actualul context context geopolitic. ”România este şi trebuie să fie o poartă a Europei, pe noul drum al mătăsiii, respectiv pe ruta economică şi comercială care leagă cei doi mari plămâni ai economiei mondiale: spaţiul european şi transatlantic, pe de o parte, din care facem parte, şi Eurasia şi de Asia, care recuperează decalajele de dezvoltare. România trebuie să profite, pe lângă relevanţa noastră strategică fără precedent în istoria modernă, ca să transferăm şi în prosperitate şi în dividende economice şi în locuri de muncă investiţii, capital, tehnologie această locaţie geografică. Faptul că la această conferinţă avem o participare internă şi internaţională de excepţie confirmă interesul pentru România cu un rol de pivot, central în bazinul extins al Mării Negre”, a sintetizat Mircea Geoană miza conferinței Bucharest Forum 2014.
BUCHAREST FORUM 2014. În mod concret, conferința organizată sub egida Aspen Institute puncteaza asupra pârghiilor pe care România le are la dispoziţie pentru a deveni un hub regional, de a se transforma într-un nod economic, comercial, logistic, industrial, agricol, energetic şi de IT, atingându-şi astfel adevăratul potenţial de dezvoltare. În contextul regional extrem de volatil şi de tulbure, generat de criza din Ucraina şi tendinţele expansioniste ale Federaţiei Ruse, România devine un punct cheie pe harta geostrategică, o punte între Est şi Vest.
Așadar, principală miză a conferinței Bucharest Forum 2014 este aceea de a desprinde o serie de elemente și de soluții, în urma unei dezbateri consistente, care să servească țării noastre în a-şi exploata potențialul de care dispune în plan regional.
BUCHAREST FORUM 2014. Despre miza dezbaterii organizate sub egida Aspen Institute România a vorbit și primul ministru Victor Ponta, care a subliniat importanța conferinței pentru țara noastră, din perspectiva reperelor pe care le oferă ”Într-o societate democratică, toate ideile și proiectele nu vin de la Guvern, oricât de performant este. Este nevoie de o implicare mult mai largă a minților luminate din țară care cred într-o viziune. Cred ca poziția naturală a României de poartă a Europei, de frontieră estică a UE și NATO, este o oportunitate pe care putem să o folosim sau să o ratam. Calea Mătăsii poate să treacă prin anumite regiuni sau poate să le ocolească dacă nu oferă predictibilitatea și deschiderea pentru ceea ce este un mare proiect intercontinental”.