Candidaţi preşedinţie 2014. Mai vrea Klaus Iohannis să cultive relațiile cu Moscova?
Candidaţi preşedinţie 2014. Își imaginează candidatul Klaus Iohannis că este posibil să mergem în paralel și cu Moscova, şi cu Beijing? Atitudinea șefului liberal în această problemă nu pare foarte clară sau poate că lipsește pur și simplu.
Candidaţi preşedinţie 2014. Orientarea externă a României devine cât se poate de incertă, în eventualitatea în care Klaus Iohannis ar fi șeful statului. La începutul lunii iunie a anului curent, în momentul în care criza ucrainiană începuse deja, candidatul pe cale de a fi desemnat de PNL+PDL declara că este necesară o recuperare pe linia relațiilor cu Moscova. ”Relaţia noastră cu Moscova e neglijată, de aceea e proastă. O relaţie cultivată e net superioară uneia care se bazează pe afirmaţii făcute cu avioane, cu bombardiere”, declara Klaus Iohannis într-un interviu din Adevarul, pe 3 iunie 2014.
Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS – un om lipsit de onoare. Ce a promis și ce a făcut?
Klaus Iohannis candidat. Faptul că Ucraina era deja în plină criză reprezintă doar o parte a problemei. Să facem abstracție și de faptul că cel care face paradă cu bunicii săi deportați la muncă în Rusia cere exact în acest context delicat pentru UE o regândire a relațiilor cu Federația Rusă, mai potrivită degrabă cu strategiile lui Viktor Orban decât ale lui Victor Ponta. Căci, să nu uităm, în ultimii doi ani România a reușit o spectaculoasă revalorizare a relațiilor sale economice cu Beijingul, o tactică ce tocmai s-a dovedit corectă, din prisma rezultatelor și procentelor în creștere. Dacă valoarea schimburilor economice dintre România și China tocmai a crescut cu 30% și nu dă semne că va stagna în viitorul apropiat, ce facem, o tragem pe dreapta reunită de către Iohannis și Blaga și o luăm de la capăt cu Rusia? Sau își imaginează candidatul Iohannis că este posibil să mergem în paralel și cu Moscova, şi cu Beijing?
Atitudinea șefului liberal în această problemă nu pare foarte clară sau poate că lipsește pur și simplu. În acest caz nici nu știm ce este mai alarmant, faptul că un candidat la șefia statului român nu are o idee clară despre orientarea externă a țării în viitorul apropiat și se mai și jenează să admită asta, preferând să înșire baliverne de adormit presa, sau că are o idee, dar aceasta este filorusă?
Ştirile orei
a fi sau a nu fi spre Moscova
cu Ponta este sigur spre Moscova si China
Sultanescu a dosit poza cu Ponta si Putin in fundal,la Soci..
ce draguta era, parca si Ianucovici aparea pe acolo..
ce timpuri minunate