Cazul Campeanu - calculul gresit al domnului Antonescu
Semnalul dat organizatiilor PNL este acesta: daca adversarul nostru ne cere sa renuntam la unul dintre liderii nostri, noi acceptam asta fara cracnire!
Dincolo de cazul in sine, dincolo de detaliile tehnice mai mult sau mai putin cunoscute, despre daca sotul doamnei ministru Mariana Campeanu are sau nu are respectivele boli (conform hartiilor prezentate in presa, pare ca le are, dar nu despre asta vorbim), semnalul dat ieri de PNL, prin liderul sau, Crin Antonescu, care s-a intalnit cu doamna ministru si i-a dat de inteles ca ar fi mai bine sa plece din functie, este daunator pentru organizarea interna a partidului.
De ce? Pentru ca, mai mult ca orice, o astfel de situatie arata membrului obisnuit de partid ca propria sa conducere, propriii sai aliati, nu fac nici un gest pentru a-l proteja in cazul in care ar fi atacat de Traian Basescu.
Cum arata strict cinic cazul? Presedintele Basescu este, inca, cel putin oficial, adversarul politic al PNL (ca parte a USL). Adversarul principal al organizatiei ataca dur si nemilos un ministru - adica un membru important al taberei care este angrenata in lupta cu Traian Basescu. In fata acestui atac, conducerea PNL nu asteapta nicio zi si ii cere respectivului ministru sa plece. Asta in conditiile in care atacul are raspunsuri si este perceput ca nedrept, inuman si mizerabil.
Semnalul dat organizatiilor este acesta: daca adversarul nostru ne cere sa renuntam la unul dintre liderii nostri, noi acceptam asta fara cracnire! Tradus, asta inseamna ca s-a renuntat total la orice forma de opozitie fata de acest adversar. Or, in perspectiva comunicationala si politica, acest semnal echivaleaza cu o capitulare, care va fi receptata ca atare la nivelele de jos ale partidului. Si va duce la lipsa totala de mobilizare in lupta politica. Precum si la confuzie cu privire la adevarata directie.
Dupa ani de lupta impotriva acestui adversar, aceasta atitudine tradeaza o schimbare atat de brusca de directie incat va produce disonante cognitive majore si posibile reorientari ale multora dintre membrii simpli ai partidului. Mai ales ca nu vorbim de un comportament obisnuit al liderilor PNL. Nu venim dupa o lunga serie de cazuri in care presedintele Antonescu s-a delimitat de orice fel de membru de partid in cazul in care au aparut acuze la adresa acestora. Pana de curand, Crin Antonescu si PNL au tinut strans randurile aproape de membrii sai atacati. Fie ca vorbim de Eduard Hellvig, de Dan Mihalache, de Varujan Vosganian, de Relu Fenechiu sau de Mona Pivniceru, ca sa dam doar cateva exemple. Toti, pe rand, au fost prezentanti ca victime politice in razboiul anti-Basescu si au primit, cat s-a putut, o forma de solidaritate interna. Orice organizatie politica respectabila isi asuma o astfel de atitudine, atunci cand este angrenata intr-o batalie politica. Nimeni nu isi abandoneaza membrii in timpul unei lupte, mai ales daca atacurile sunt sau par nejustificate. Pana la confirmarea clara a vinovatiei, organizatia isi apara membrii, pornind de la un principiu simplu al solidaritatii.
De ce a ales Crin Antonescu o astfel de strategie? De ce a cenzurat explicit tentatia naturala de solidarizare a PNL in jurul unui ministru respectat, inainte de a astepta ca aceasta sa isi prezinte cazul si dovezile? Greu de explicat logic, si perfid din punct de vedere practic. PNL transmite alegatorilor sai ca nu mai are nici un fel de reactie de protest sau de aparare in fata lui Traian Basescu, pe care nu il mai considera un adversar politic. Un atac din partea acestuia echivaleaza, in ochii liderului PNL, cu un semnal venit din partea unei instante credibile, echidistante, in fata careia trebuie sa asculti neconditionat si pe care sa il accepti si sa il pui in practica.
Daca nu este o schimbare de strategie, atunci cu siguranta este o mare eroare tactica, care ignora reguli de baza ale functionarii unei organizatii interne.
Ştirile orei
stii cati bani ia pt asta , boule care esti tu ? 700 lei boule care esti tu. ce zici , e mult boule care esti? imi doresc sa ajungeti toti ,cretinii care ganditi asa, cu aceleasi boli si sa nu va dea statul handicap de gradul 1 . ba chiar sa va trimita la munca
"Joi seara, „Sinteza zilei”, realizată de Mihai Gâdea, a constat în cazul ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, dna Mariana Câmpeanu, a cărei demisie a fost cerută de preşedintele Traian Băsescu, războiul civil de la Kiev şi afacerea Băsescu-Gazprom. Atracţia serii, ca în atâtea alte magice seri de sinteză, a fost atitudinea dlui Gâdea, specifică unui psiholog, sau, mai degrabă, am putea zice, unui preot, ce îşi asculta şi sfătuia invitata, pe dna Câmpeanu, în ceea ce ar trebui să facă aceasta mai departe. ”Să vă daţi demisia, în faţa acestui linşaj fascist, ar fi total nedrept”, grăia acesta pe o voce stinsă şi aproape pătrunsă de gravitatea situaţiei.
Nu faptul că boala nu ar fi un motiv de tristeţe este problema, ci faptul că, dacă dna Câmpeanu ar fi fost susţinută de Băsescu, aceasta nu s-ar mai fi aflat, poate, în acea seară invitată la „Sinteza zilei” şi nu ar mai fi fost atât de susţinută. Doar inamicii lui Băsescu par să devină instant lăudabili de cei de la Antena 3.
Invitaţii din platou, care l-au susţinut pe dl Gâdea în demersul de a o apăra pe dna Câmpeanu, au fost: Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte în Parlamentul European pe politică externă, Ionuţ Cristache, Mugur Ciuvică, Bogdan Teodorescu şi, evident, invitatul de onoare, dna Mariana Câmpeanu. Declaraţiile dnei ministru au fost că nu are niciun motiv să îşi dea demisia, că soţul ei suferă decancer, epilepsie şi Parkinson şi că toate demersurile făcute pentru pensionarea acestuia au fost legale.
Cu neregulile din ţara aceasta în ceea ce priveşte pensiile, cu favoritismele la angajare fiind fiul unei persoane cu influenţă, alt subiect fierbinte pe agenda zilei, legat tot de o rudă a dnei ministru, suntem obişnuiţi, însă cu ceea nu trebuie să ne obişnuim este agresivitatea verbală de care poate da dovadă u
Este oare o dovadă a credinţei în Dumnezeu să îi doreşti răul aproapelui? Dl Gâdea ar trebui să ştie cele 10 porunci şi să respecte cele spuse cândva „mai cred în dragoste şi în Dumnezeu”. Să fie aceasta o dovadă a dragostei faţă de aproapele său, atunci când afirmă: „Aş vrea să fac o urare. Sau să nu fac? Poate bumerangul se întoarce fără urarea mea”.
Poate că dl Gâdea are dreptate când spune că există lucruri mai importante, că un război s-a declanşat la graniţa noastră, că sunt mize mai importante decât demisia dnei Câmpeanu. Însă un jurnalist, cu precădere unul cu forţa unui lider de opinie, trebuie să ştie să se abţină de la folosirea termenilor de genul „ordinar” la adresa aproapelui, indiferent că este vorba de preşedintele ţării sau că este vorba de cerşetorul de pe stradă.
„Vrem să fim liberi!”, declara tânăra din Kiev în filmuleţulcare a devenit viral şi pe care „Sinteza zilei” ni l-a difuzat în finalul emisiunii. Întrebarea este, dle Gâdea: dumneavoastră sunteţi liber?
Accesări: 1155
Alexandra C.C. Dumitriu
Publicat acum o ora si 29 minu
Haideţi să vă arăt cum puteţi câştiga nişte bani de buzunar fără să vă mai milogiţi la părinţi! Ştim că acest lucru este foarte jenant pentru toată lumea, dar acum aveţi posibilitatea să schimbaţi această situaţie şi să câştigaţi singuri bănuţii! Despre ce este vorba?!
Vă faceţi un cont, primiţi zilnic 9-10 e-mailuri pe care trebuie să le deschideţi; banii se vor aduna mai usor dacă înscrii şi alte persoane în echipa ta pentru că primeşti 10 centi pentru fiecare persoana inscrisa + 10% din câştigul întregii tale echipe.
Pentru lămuriri citiţi "TERMENI SI CONDITII" de pe site şi secţiunea "CUM CASTIG BANI?.asadar ce mai astepti,vino in echipa mea http://www.maildirect.ro/.../1b9eaadc2b825e2fc43a17583eba...!!!.