Ce a decis de fapt Comisia LIBE din Parlamentul European. Cum minte din nou Băsescu
Trăgând linie, ne aflăm în faţă a două dileme cu aceeaşi rezolvare. Prima - Băsescu nu cunoaşte limbajul european atât de bine cum se laudă, prin urmare, pentru România ar fi de preferat să tacă şi să se retragă. A doua - ne-a trombonit, deci jignit, luat de proști, confecționând un nou atentat la inteligenţa românilor.
Prestaţia preşedintelui de marţi se înscrie la categoria mai bine tăceai şi filozof rămâneai. Traian Băsescu a fost mai incoerent ca în alte dăţi, s-a pierdut în detalii tehnice legate de Legea vânzării terenurilor, iar la sfârşit a fugit de întrebările presei.
Tema centrală a reprezentaţiei a constituit-o vizita asistentului secretarului american de Stat, Victoria Nuland. Mesajul apocaliptic transmis de şeful statului că România este cu un pas în prăpastie a urmărit contrabalansarea loviturii de ciocan dată de liderii USL prin comasarea alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei. Scenariul prăpăstios lansat de Băsescu nu avut nici cea mai mică susţinere, în pofida cuvintelor alese cu atenţie gen prăpastie, izolare, terorişti. În contradicţie totală a fost răspunsul ministrului de Externe Titus Corlățean care a ţinut să precizeze că dialogul cu Victoria Nuland s-a purtat pe alte paliere decât cele zugrăvite de preşedinte, însă şi reacţia presei este elocventă - Băsescu a exagerat, au concluzionat puţinele gazete care comentează conferinţa de presă.
Declaraţia destul de lungă, tremurată şi la propriu şi la figurat, a alunecat spre votul de marţi din Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European. Preşedintele, cel care nu scapă niciun prilej să se erijeze în profesorul docent la materia de legislaţie europeană, ne spune că România este în vizorul Uniunii Europene după adoptarea rezoluţiei LIBE - ce va sancţiona statele membre care încalcă criteriile de la Copenhaga şi valorile europene.
Să lămurim puţin ce reprezintă această nouă regulă aplicabilă tuturor ţărilor membre. Comisia Europeană va crea un nou sistem de monitorizare a modului în care statele respectă valorile europene şi criteriile de aderare. Decizia comisiei LIBE nu numai că nu sancţionează România, ci mai degrabă are un efect benefic pentru ţară noastră, în sensul că elimină discriminarea faţă de alte state UE. România se află deja sub monitorizare, are mecanismul MCV, iar iniţiativa a fost introdusă tocmai pentru ca România să nu mai fie tratată cu o măsură diferită. Dintre familiile europene care şi-au anunţat deschis sprijinul pentru acest proiect și au și votat în consecință se numără social-democraţii.
Fără a discuta în detaliu situaţia din Ungaria, ştim bine cu toţii că anumite derapaje ale Guvernului Viktor Orban au fost puse în discuţie la Bruxelles. Dacă ar fi să nominalizăm, Budapesta reprezintă unul din motivele care au determinat formularea acestor propuneri în Comisia LIBE.
Trăgând linie, ne aflăm în faţă a două dileme cu aceeaşi rezolvare. Prima - Băsescu nu cunoaşte limbajul european atât de bine cum se laudă, prin urmare, pentru România ar fi de preferat să tacă şi să se retragă. A doua - ne-a trombonit, deci jignit, luat de proști, confecționând un nou atentat la inteligenţa românilor. O soluţie benefică, în același timp plăcută și pentru domnia sa, ar fi concentrarea asupra problemelor personale; de exemplu moşia de la Nana oferă pe lângă bogăţiile câmpului şi mult aer curat.
Ştirile orei
Nu sunt toti"ziaristi"...
Consider ca este un gest umanitar al acestuia sa- i "izoleze" pe Obiectiv...
Altfel,ar ajunge sa se bata pe ajutoarele comunitare