Ce nu ştiai că poţi trata cu OUĂ
Le consumăm de Paște și le folosim des pentru prepararea diferitelor creme, aluaturi și prăjituri, dar încă nu știm o mulțime de lucruri despre ouă. Uite ce poți să tratezi cu ouă.
Știai că în ouă găsim cea mai multă cantitate de vitamina D, după pește? Foarte bogate în proteine, ouăle conțin și colină, omega-3, zinc și luteină, care îmbunătățesc capacitatea de concentrare. În ouă se află adevărate depozite de vitamina A, K, E, vitamine din grupul B, acid folic, forfor, fier, cupru, magan, iar coaja ouălor conține foarte mult calciu și magneziu.
În ouă se află elemente cu efect antimicrobian și inflamator.
Nutriționiștii recomandă să mâncăm ouă după ora 14, cînd organismul asimilează mai bine nutrienții din ouă, și să le consumăm mai ales în perioada septembrie-iunie, când organismul are nevoie crescută de vitamine, notează unica.ro.
Coaja de ou conține calciu organic, foarte ușor de asimilat de către organism (pe care îl mai găsim doar în corali).
Ce tratezi cu ouă:
Diareea la copii
Se bat albușurile de la 2 ouă, în 50 de ml de apă rece. Se administrează copiilor câte o lingură de preparat, din oră în oră. Vezi aici cum mai tratezi diareea la copii.
Ulcer
Se face un amestec din două albușuri de ou crude, care se amestecă împreună cu o lingură și jumătate de miere (curată) și 15 grame de unt. Amestecul se încălește în baie de aburi și se bea cu două ore înainte de ora obișnuită de trezire, după care se mai stă în pat alte două ore, întâi pe partea dreaptă, apoi pe spate, apoi pe partea stângă. Regimul durează 6 luni!
Arsuri (ușoare)
Se amestecă două albușuri cu o lingură de ulei și una de frișcă și se unge locul afectat de câteva ori pe zi.
Colici abdominale la copiii mici
Se fiebe un ou, se răcește puțin în palmă sub jet de apă rece, ca să nu frigă prea tare, și se pune pe buricul copilului. Căldura degajată îl liniștește imediat.
Hemoroizi
Se bate albușul unui ou cu ulei de măsline și puțin vin alb, pînă de obține o pastă groasă, ce se aplică pe zona dureroasă.