CEA MAI GRAVĂ boală pentru bărbați are REMEDIU!
Veninul unei specii de broaşte râioase ar putea fi folosit ca tratament împotriva cancerului la prostată, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Queensland, care a arătat că toxina atacă celulele canceroase fără a afecta ţesutul sănătos, informează dailymail.co.uk.
Cercetătorii australieni au studiat toxinele produse de broasca de trestie de zahăr, Rhinella marina, un animal considerat dăunător în Australia, şi au descoperit că substanţele ar putea fi folosite ca medicament împotriva cancerului la prostată, afectând doar celulele bolnave.
Cercetătorul Jing Jing, de la Universitatea din Queensland, a declarat că studiul a descoperit similitudini între broasca de trestie de zahăr şi o specie de broaşte râioase din Asia, care este folosită în medicina tradiţională chineză de mii de ani.
"Am descoperit un agent toxic selectiv, care omoară celulele canceroase fără să afecteze ţesutul sănătos", a declarat profesorul Harendra Parekh de la aceeaşi universitate, într-un interviu pentru postul TV australian ABC.
Medicamentul tradiţional chinezesc, numit "chan su", este obţinut din veninul broaştei râioase şi este folosit pentru tratarea insuficienţei cardiace, afecţiunilor pielii şi a unor forme de cancer.
Pareksh a declarat că, în timpul cercetării, experţii au reuşit să demonstreze că veninul broaştei de trestie de zahăr a fost eficient în distrugerea celulor canceroase, mai ales în cazul cancerului la prostată.
Experţii spun că, deşi veninul este folosit în Asia de foarte mult, toxinele sunt foarte periculoase în forma pură, iar acum lucrează la dozare. "Odată ce vom reuşi să stabilim că toxicitatea utilă este menţinută, chiar după ce veninul este dizolvat, următoarea etapă se referă la găsirea unei modalităţi de administrare, astfel încât substanţele active să ajungă direct la ţesutul canceros", a explicat Harendra Parekh.
Potrivit postului TV ABC, broasca râioasă asiatică este pe cale de dispariţie în China, din cauza cererii în domeniul medicinei tradiţionale. Cercetătorul Jing Jing a declarat că această situaţie ar putea însemna că va exista o piaţă pentru broasca râioasă de trestie de zahăr din Australia.
Echipa de cercetători intenţionează să efectueze studii mai aprofundate asupra veninului produs de Rhinella marina în următoarele 12-18 luni.
"Este vorba despre adaptarea metodelor medicale tradiţionale chineze la secolul 21, pentru a fi mai accesibile şi mai uşor de vândut în Occident", a mai spus Parekh.
Rhinella marina este o specie de broaşte râioase originară din America Centrală şi de Sud, dar a fost introdusă de om în multe ecosisteme din insulele Oceaniei şi în Australia ca o măsură de a controla răspândirea unor animale dăunătoare, devenind ea însăşi o specie problemă, având în vedere rapiditatea cu care se înmulţeşte şi faptul că prădătorii care se hrănesc cu aceste broaşte sunt ucişi de veninul ei.