Cinci povesti de Craciun de citit in vacanta de iarna
Lectura langa bradul impodobit poate fi cel mai frumos cadou pe care ti-l poti darui de Craciun. Lasa-te invaluit de magia sarbatorilor de iarna si redescopera copilul din tine citind o poveste de Craciun.
“Cum a furat Grinch Craciunul” – Dr. Seuss ( "How the Grinch stole Christmas")
Iritat de veselia cu care locuitorii din Whoville vor sa celebreze sarbatorile de iarna, Grinch se decide sa distruga Craciunul. Poate cel mai popular personaj negativ din povestile despre Craciun, Grinch incearca sa fure practic toate cadourile si decoratiunile cat si spiritul Craciunului din orasul Whoville. Pe parcursul povestirii insa, Grinch incepe sa inteleaga adevaratul sens al sarbatorilor de iarna. Clasicul lui Dr. Seuss a fost ecranizat in productia regizata de Ron Howard, “How the Grinch Stole Christmas” (2000) cu Jim Carrey in rolul principal.
“Un colind de Craciun” – Charles Dickens (“A Christmas Carol”)
In povestirea lui Dickens il intalnim pe Scrooge, un batran tafnos si extrem de neprietenos, care uraste sarbatorile de iarna. In ajunul Craciunului insa, el este vizitat de niste stafii foarte convingatoare care il obliga sa-si examineze trecutul transpunandu-l in diferite ipostaze ale vietii sale. Lui Scrooge nu ii convine deloc ceea ce vede si a doua zi se trezeste un om schimbat.
“Expresul Polar” - Chris Van Allsburg (“The Polar Express” )
“Expresul Polar” spune povestea unui baiat care sta treaz in Ajunul Craciunului si ajunge sa faca o excursie la Polul Nord cu Mos Craciun si alti copii norocosi. Micutul va avea parte de o surpriza speciala cand ajunge la Polul Nord. Cartea a castigat Medalia Caldecott 1986 pentru cele mai bune ilustratii si a fost ecranizata in 2004, intr-un film animat cu Tom Hanks in rolul principal, productie nominalizata la Oscar si castigatoare a numeroase premii.
“Scrisori de la Mos Craciun” – J.R.R Tolkien (“Letters from Father Christmas”)
O lectura captivanta de la Tolkien, volumul este alcatuit din scrisori de la Mos Craciun adresate copiilor in care sunt infatisate activitatile de la Polul Nord precum si viata oamenilor care traiesc in tinutul indepartat si friguros.
”Cutia de Craciun" – Richard Paul Evans (“The Christmas Box”)
Evans a scris aceasta poveste emotionanta de Craciun initial pentru fiicele sale insa cartea s-a bucurat ulterior de un succes incredibil la publicul de toate varstele. Richard gaseste o cutie de Craciun in podul casei si descopera uimit ca in locul Bibliei se regasesc niste scrisori adresate unei persoane iubite care a murit. Citind aceste hartii, Richard, personajul central al cartii, afla adevarata semnificatie a Craciunului. “Cutia de Craciun” este o lectie de viata care va impresiona pana la lacrimi cititorii.