Cine sunt în realitate jupânii noului PNL
PDL și PNL sunt teoretic într-o campanie electorală ce precede fuziunea acestor două formațiuni și formarea unui nou mare partid dreapta, care va pasătra numele de „Partidul Național Liberal” și ideologia democrat-liberalilor.
Pe măsură ce campania înaintează, devine din ce în ce mai evident că la nivel local apar disensiuni între cei care teoretic trebuie să pună umărul la alegerea lui Klaus Iohannis, dar care par mai degrabă preocupați de ce poziție vor avea în noul partid de dreapta.
Un exemplu în acest sens este ce se petrece la Suceava, unde senatoarea PNL Steliana Miron a lansat un atac dur la adresa colegilor democrat-liberali. Doamna Miron, un gen de imitație de proastă calitate a Elenei Udrea, îl acuză într-un comunicat emis miercuri pe liderul local PDL, Gheorghe Flutur, că i-ar fi blocat accesul la Klaus Iohannis atunci când acesta a fost în colegiul ei pentru campania electorală. Ea afirmă că : „Nu cred în valorile impuse de alţii cu pumnul în masă! Astăzi, Preşedintele Klaus Iohannis vine în Câmpulung Moldovenesc, în colegiul unde am fost aleasă Senator al României. M-am bucurat pentru acest lucru şi am vrut să îi adresez un cuvânt de bun-venit precum şi să îndemn alegătorii câmpulungeni să voteze Klaus Iohannis Preşedinte pentru că Iohannis redă încrederea românilor în România! Nu am fost lăsată să îi adresez acest cuvânt de bun venit şi de susţinere viitorului Preşedinte al României pentru că domnul senator Flutur Gheorghe, reintrat conjunctural în marele Partid National Liberal nu a scăpat de metehnele sale şi se comportă ca liderul de la care, vrem - nu vrem, trebuie să luăm lumină”. De asemenea, senatoarea a ținut să adauge că „noi, PNL, suntem un partid viu, cu personalităţi, cu destine, cu speranţe, care nu cred în valorile impuse de alţii cu pumnul în masă. Mă opresc aici, pentru că astăzi suntem încă o echipă, chiar dacă noi, cei din PNL uneori scrâşnim din dinţi. Obiectivul nostru comun este Klaus Iohannis Preşedinte!”
Flutur, unul din cei mai incompetenți miniștri din cabinetele Boc, făcea inițial parte din PNL, unde a ajuns chiar și vicepreședinte, dar a părăsit formațiunea alături de Theodor Stolojan și ai săi. Între timp el a devenit lider marcant al PDL în vremea în care partidul era la putere și probabil că acum speră să își păstreze influența și în noua formațiune de dreapta.
Însă, până la acel moment, Flutur, care avea în urmă cu câțiva ani ca hobby scrisul pe dealuri cu oile, trebuie să treacă peste acest scandal penibil în care este este acum acuzat de roșcata din PNL că „se consideră încă Ayatollahul politicii Sucevene”. Indiferent dacă acuzațiile formulate de Stelian Miron sunt reale sau nu, ele sunt simptomatice pentru luptele interne meschine între liberali și democrat-liberali, pe care cei din urmă par să le câștige.
În final, dacă se va forma noul PNL va fi mai degrabă o structură plină de tensiuni interne și de neînțelegeri între liderii locali care se luptă pentru cine va lua noile structuri locale. Oare câte cazuri asemănătoare cu cel de la Suceava există între liderii locali ai ACL? Noii lideri ai marelui pol de dreapta din România s-ar putea dovedi stăpâni peste niște organizații locale secătuite de energie și incapabile să funcționeze unitar. Însă, acest nou partid complet nefuncțional își propune să ajungă la putere și să conducă România în următorul deceniu.