Congres PNL. Comportamentul lui KLAUS IOHANNIS spune ceva despre calitatea sa ca politician
Congres PNL. De îndată ce a simţit slăbiciunile lui Crin Antonescu, Klaus Iohannis nu a stat pe gânduri – l-a sabotat şi l-a scos în afara jocului politic pe Crin Antonescu pentru a prelua conducerea partidului şi a-l scoate pe liderul liberal din cărţi pentru candidatura la alegerile prezidenţiale.
Congres PNL. Congresul PNL desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute nu a adus nicio supriză faţă de ce era programat să se întâmple. Klaus Iohannis a câştigat detaşat funcţia de preşedinte al partidului, Ioan Ghişe nereprezentând un opozant pe măsură, iar proaspătul preşedinte a reuşit să îi impună în conducerea formaţiunii politice pe oamenii săi apropiaţi.
Dincolo de victoria lui Klaus Iohannis la Congresul PNL, se pune în mod legitim problema mijloacelor pe care acesta le-a folosit pentru a ajunge preşedintele al partidului. Cu toate că a venit în faţa liberalilor ca o alternativă la Crin Antonescu pentru a coaliza forţele de dreapta în jurul său şi pentru a crea un nou partid ca rezultat al fuziunii dintre PNL şi PDL, la Congresul din acest weekend, Klaus Iohannis şi-a arătat încă o dată măsura caracterului său. Proaspătul preşedinte liberal a declarat, sâmbătă, în cadrul Congresului că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.
Citeşte şi: Congres PNL. Fuziunea PNL cu PDL, aprobată; noua formaţiune se va numi PNL
Fuziune PNL-PDL. Prin declaraţia făcută sămbătă, Klaus Iohannis a încercat să atragă o susţinere cât mai largă în partid. Efectul obţinut riscă să fie însă unul contrar. Noua conducere a PNL pleacă cu un mare handicap în negocierile pe care le va avea cu PDL pentru a realiza fuziunea dintre cele două partide. În acest moment, edilul Sibiului şi-a creat o vulnerabilitate prin minciuna pe care a lansat-o la Congres, iar discuţiile cu PDL vor fi îngreunate de această afirmaţie, aşa cum o arată deja reacţiile din zona PDL. "Această manieră de a purta discuţiile este incorectă. S-a stabilit că orice chestiune se va discuta şi negocia instituţional în comisie. Nu e corect să aflăm de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret şi dezavuez această manieră care denotă lipsa de respect pentru parteneri”, a spus Cătălin Predoiu, într-o postare pe contul său de Facebook.
De asemenea, fostul preşedinte al PDL Emil Boc a susţinut că "nu trebuie şterse cu buretele blazonul şi istoria partidului". Minciuna pe care Klaus Iohannis a enunţat-o pe scena Congresului se va adăuga vocilor tot mai critice din cele două partide care se opun fuziunii. În cele două partide, dar mai ales în PNL, există numeroşi lideri în memoria cărora eşecul Alianţei D.A. este încă proaspăt, iar încercarea lui Kluas Iohannis de a vinde pielea ursului din pădure nu va fi privită cu ochi buni.
Citeşte şi: Predoiu, despre denumirea noului partid PNL: Îl anunţ pe Iohannis că nu ştiu ce mandat are, dar al meu nu
Modul pervers de a face politică la nivel înalt este o caracteristică a lui Klaus Iohannis. Atâta timp cât a fost vicepreşedinte al PNL a declarat că îl sprijină pe Crin Antonescu pentru candidatura la alegerile prezidenţiale. Însă, de îndată ce a simţit slăbiciunile lui Crin Antonescu, Klaus Iohannis nu a stat pe gânduri – l-a sabotat şi l-a scos în afara jocului politic pe Crin Antonescu pentru a prelua conducerea partidului şi a-l scoate pe liderul liberal din cărţi pentru candidatura la alegerile prezidenţiale.
Cu toate că Klaus Iohannis s-a prezentat în faţa românilor ca o alternativă viabilă la modelul politic promovat de Traian Băsescu, acesta nu reprezintă nici pe departe modelul liderului liberal aşteptat de români. În cele din urmă, Klaus Iohannis apelează la aceleaşi resorturi pentru a-şi securiza cariera politică la nivel înalt. Astfel, având în vedere comportamentul său, noul preşedinte al PNL pare avid să îşi consolideze puterea în partid şi nu să reprezinte cu adevărat o alternativă pentru România.