Crin Antonescu s-a răzgândit din nou. Pentru a-i face pe plac lui Băsescu?
Se pare că, pentru Crin Antonescu, constanţa în activitatea politică reprezintă un lucru greu de realizat. Din momentul în care a început să se apropie de Traian Băsescu, liderul liberal nu a ratat aproape nicio ocazie de a se contra cu partenerii de alianţă, el schimbându-şi opiniile cu o frecvenţă demnă de o cauză mai bună.
Deşi în prima şedinţă a USL din acest an, co-preşedinţii USL şi-au luat angajamentul ca alianţa să funcţioneze unitar şi coerent, evitând disputele interne, Crin Antonescu a dat uitării promisiunile din ianuarie şi a comis un nou derapaj.
Astfel, luni seară, Crin Antonescu a declarat că, în opinia domniei sale, locul Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este mai degrabă în subordinea CSAT, în vreme ce serviciul de urgenţă 112 ar trebui să aparţină de Guvern. Declaraţia vine la mai bine de o săptămână de când acelaşi preşedinte al PNL apărea alături de premierul Ponta şi anunţa iniţiativa de a transfera STS-ul din subordinea CSAT în cea a Ministerului Afacerilor Interne. Această opinie a exprimat-o marţi şi Klaus Iohannis, nominalizat din partea PNL la MAI, care a declarat că modificarea statutului STS nu i se pare "o chestiune chiar vitală". Propunerea Guvernului, pe care iniţial şi-au asumat-o şi liberalii, este justificată dacă avem în vedere că STS-ul şi incapacitatea acestui serviciu de a comunica cu celelalte instituţii au dus la moartea a doi oameni în urma accidentului aviatic din Apuseni.
Declaraţia de luni seară vine la finalul unei zile în care Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat pozitiv trecerea STS în subordinea MAI şi în care acelaşi lucru trebuia să aibă loc şi la Comisia de apărare. Din nefericire, dezbaterea din cea de-a doua Comisie a fost întârziată până săptămâna viitoare, liberalii prezenţi susţinând că au solicitat ca discutarea proiectului de lege să fie amânată până la numirea unu nou ministru de Interne.
Combinate, poziţia exprimată de Crin Antonescu şi ceea ce s-a întâmplat în Comisia de apărare nu fac decât să demonstreze indirect că PNL-ul şi liderul său au început să se opună trecerii STS la MAI. Grav este însă că jocul la două capete practicat de Crin Antonescu a depăşit nivelul simplelor declaraţii şi se concretizează în acţiuni politice menite să blocheze proiectele USL.
Desigur, singurul care are de câştigat din întârzierea schimbării statutului STS sau chiar din menţinerea status quo-ului acestei instituţii este Traian Băsescu, în inima căruia serviciile secrete ocupă un loc atât de important. Astfel, răzgândirea liderului liberal poate fi reprezentativă în ceea ce priveşte adevărata sa loialitate.
În urmă cu mai mulţi ani, Călin Popescu-Tăriceanu, pe care Crin Antonescu l-a succedat la conducere PNL, căpătase porecla de Răzgândeanu. Se pare că, în prezent, acest cognomen i se potriveşte mult mai bine actualului lider liberal, care de mai bine de un an ne surprinde neplăcut în mod constant, nerealizând că astfel îşi îngroapă aproape orice şansă de a mai ajunge la Cotroceni. Faptul că în prezent atât Crin Antonescu cât şi PNL-ul sunt din ce în ce mai izolaţi nu reprezintă decât un rezultat al apropierii lor de Traian Băsescu ce poate duce, în final, chiar la ruperea USL.
Ştirile orei
din avalansa de discutii,opinii...asta ai inteles tu?
ai citit raportul Guvernului?
mai baiatule,tara are de cateva zile ministrii demisionari...
sunt probleme in USL..
cu FMI_ul este incert...
inteleg ca nu va da voie de la stapanire sa analizati subiectele astea dar e dreptul meu sa ma intreb cat de impartial esti...
si nu esti...scrii dupa desfasurator...