Dan Voiculescu solicită CSM verificări referitoare la "soliditatea" "Dosarului Antenelor"
Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a trimis marţi o scrisoare membrilor CSM prin care solicită magistraţilor să dispună o verificare prin care să constate de ce un dosar cercetat de DNA este considerat ca având "soliditate" numai în ipoteza în care "Dan Voiculescu era implicat".
Dan Voiculescu a solicitat Consiliului Suprem al Magistraturii să verifice de ce dosarul "Antenelor" este considerat ca având "soliditate" numai în ipoteza în care "Dan Voiculescu era implicat".
În scrisoarea adresată CSM, Dan Voiculescu face referire la declaraţiile fostului procuror şef de secţie Lucian Papici, care a afirmat recent în presa centrală că 'meritul pe 'Dosarul Antenelor' este incontestabil al procurorului şef serviciu Gheorghe Popovici, actualul procuror-şef al secţiei I'.
"Dacă nu intervenea acest procuror nu aveam o punere sub acuzare a Cameliei Voiculescu, a lui Dan Voiculescu şi a fostului şef al Fisc-ului Şerban Pop şi a altor persoane care erau sarea şi piperul acelui dosar, soliditatea acelui dosar'', sunt afirmaţii ale lui Papici invocate de Dan Voiculescu în scrisoarea adresată CSM.
Totodată, în scrisoare, preşedintele fondator al PC a subliniat că are în continuare încredere deplină în magistraţii corecţi şi în sistemul de justiţie românesc şi european.
"Referirea expresă dovedeşte, dincolo de licenţa literară a expresiei "sarea şi piperul", lipsa de respect faţă de principiile care guvernează dreptul penal român într-un dosar marcat, aşa cum am mai spus-o, de nereguli fără precedent - nu e opinia mea subiectivă, ci opinia obiectivă şi argumentată a unor jurişti reputaţi care şi-au exprimat public evaluările despre caz. De altfel, aceste fapte vor fi constatate în faţa unor instanţe corecte, în faţa cărora cetăţenii sunt egali în faţa legii. În esenţă, oricât de evidentă ar fi situaţia (care nu are legătură cu justiţia) în care preşedintele României nu se sfieşte să se antepronunţe public cu privire la cauze penale aflate pe rolul instanţelor de judecată (a se vedea declaraţiile din 16 septembrie 2013), magistraţii trebuie să-şi păstreze verticalitatea. Modelul nociv al ultimilor ani nu trebuie preluat şi multiplicat la nivelul instituţiilor fundamentale ale statului. Românii trebuie să poată să-şi recapete încrederea în magistraţi. Iar Consiliul Superior al Magistraturii are responsabilitatea credibilităţii justiţiei din România'', a declarat Dan Voiculescu, citat de Agerpres.