Dosarul Duicu. PNL şi PDL fac moţiuni pe minciuni
Dosarul Duicu. Se pare că cele două partide se înţeleg de minune atunci când vine vorba să atace nejustificat actuala putere, depunând moţiuni peste moţiuni. Mai greu este atunci când vine vorba să se decidă asupra formulei de fuziune şi a numelul viitorului mare partid de dreapta.
Dosarul Duicu. De câteva zile asistăm la o campanie ieftină de manipulare menită să decredibilizeze actualul executiv şi pe liderul acestuia, dar şi să distragă atenţia opiniei publice de la dosarul în care este acuzat fratele preşedintelui Băsescu. Totul a început cu arestarea preşedintelui social-democrat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, ca mai apoi să apară în presă aşa-zise dovezi legate de caz. Astfel, aproape instantaneu s-a afirmat că Duicu ar fi făcut trafic de influenţă în favoarea şefului IJP Mehedinţi chiar din cabinetul primului-ministru şi că Victor Ponta ar fi implicat în toată afacerea.
Citeşte şi: Şeful Poliţiei Române, la DNA: Cu Duicu m-am întâlnit întâmplător, pe holurile Guvernului
Dosarul Duicu. Apoi, lunea aceasta jocul a ajuns la un alt nivel, PNL şi PDL anunţând împreună că vor depune o moţiune simplă îndreptată împotriva ministrului Justiţiei Robert Cazanciuc, dar în care se cer lămuriri legate de întâlnirea pe care Victor Ponta ar fi intermediat-o între Duicu şi şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, Petre Tobă. Întreaga tărăşenie s-ar baza pe nişte delcaraţii ale lui Tobă, la care procurorii au făcut referire într-un referat din dosar, dar pe care până în prezent nu au dorit să le facă publice.
Desigur, asemenea detalii sunt insignifiante atunci când vrei să sari la gâtul adversarilor tăi politici, acuzându-i de vrute şi nevrute. De asemenea, puţin contează că însuşi inspectorul general al IGPR ar fi declarat foarte clar pentru DNA că: "în luna iunie 2013, nu pot preciza data exactă, eu, aflându-mă la guvern pentru efectuarea unei activităţi, când mă pregăteam să părăsesc sediul Guvernului, cred că pe hol, nu-mi amintesc exact, m-a abordat un individ care s-a recomandat ca fiind preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, acesta spunându-mi că are o relaţie foarte bună cu poliţia Mehedinţi şi că îl apreciază foarte mult pe inspectorul şef". Cu alte cuvinte, chiar cel asupra căruia s-ar fi făcut presiuni recunoaşte că premierul nu are nicio implicare în toată afacerea. Sau poate că, pentru a nu mai da naştere la speculaţii, ar fi mai bine ca şeful IGPR să nu mai aibă nimic de a face cu şeful executivului, mai ales că nu ştii niciodată cum o să apară în referatele procurorilor şi în presa de o anumită culoare.
Moţiune PNL PDL. Revenind însă la moţiunea liberalilor şi a democrat-liberalilor, devine evident că ea nu reprezintă decât o încercare ieftină de a mai câştiga câteva voturi. Neamţul de la PNL şi buldogul de la PDL au ales în schimb să îşi bazeze demersul, care teoretic reprezintă un act de responsabilitate politică, pe o minciună ieftină infirmată cam de toată lumea.
Citeşte şi: Ponta: Nu l-am chemat pe Tobă la Guvern ca să discute cu Duicu
Se pare că cele două partide se înţeleg de minune atunci când vine vorba să atace nejustificat actuala putere, depunând moţiuni peste moţiuni. Mai greu este atunci când vine vorba să se decidă asupra formulei de fuziune şi a numelul viitorului mare partid de dreapta, dar haideţi să nu intrăm în detalii. E mai uşor să iei o informaţie apărută în presă şi să urli că deţii chipurile dovada modului în care se face trafic de infuenţă în interiorul executivului. În final, acest gen de comportament nu face decât să demonstreze nivelul la care a coborât opoziţia în lupta sa cu actuala majoritate guvernamentală. Rezultatele se vor vedea, desigur, la alegerile prezidenţiale din toamnă.