GREŞEALA pe care o fac toți tinerii FĂRĂ să știe că duce la CANCER

| 16 mai, 2014

O noapte pierdută poate că nu sună tocmai tragic pentru sănătatea ta, dar efectele sunt devastatoare la nivel celular. Vezi ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu dormi destul şi ce poţi să păţeşti dacă nopţile albe se repetă des.

 

1. Mănânci mai mult şi mai des

Cercetătorii au descoperit că o singură noapte fără somn te face să mănânci mai mult şi mai des a doua zi. Subiecţii cercetaţi au arătat o preferinţă pentru porţiile XXl şi au simţit maid es nevoia de gustări.

De asemenea, cei care nu au dormit o noapte întreagă par să fie mult mai tentaţi să aleagă o masă plină de calorii şi grăsimi, în loc de mâncare mai sănătoasă.

La cumpărături, cei care nu au dormit în noaptea precedentă au cumpărat mai multe dulciuri şi mâncare nesănătoasă, decât cei care au dormit 8 ore.

2. Pierzi celule din creier

Da. O noapte de nesomn îţi ucide creierul, scrie unica.ro. Nu în întregime, ci doar câteva celule, dar dacă aduni mai multe astfel de nopţi pe parcurusul vieţii, îţi poţi da seama şi singură că bătrâneţea nu va fi uşoară.

3. Arăţi rău şi te îmbolnăveşti mai repede

Imunitatea scade brusc după o noapte nedormită. În plus, eşti mai predispusă la accidente, din cauza încetinirii reflexelor, ai şanse mai mari să răceşti dacă ieşi afară şi arăţi de parcă ai mâncat cenuşă la micul dejun. Nici memoria nu te ajută şi există riscul să nu-i găseşti cuvintele în situaţii uşor stresante, cum ar fi o şedinţă sau o discuţie cu şeful.

Dacă obişnuieşti să nu dormi nopţile, sau te odihneşti numai câteva ore pe noapte în mod regulat, o să ai probleme serioase de sănătate.

1. Creşte riscul de moarte

Studii recente realizate pe perioade lungi de timp arată că există o legătură între un somn nocturn mai scurt de 6 ore şi riscul de moarte prematură, asta după ajustarea calculelor la factori ca obezitatea, diabetul şi hipertensiunea arterială.

2. Creşte riscul de boli grave

Dacă nu dormi îndeajuns în fiecare noapte, ai un risc mult mai amre să dezvolţi o boală cronică: diabet, obezitate, sindrom metabolic, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral.

3. Creşte riscul de cancer

Studii recente arată că există o legătură între un somn precar, puţine ore de somn pe noapte în mod regulat şi anumite tipuri de cancer.

Cele mai frecvente tipuri de cancer relaţionate de lipsa somnului de calitate sunt: cancer de sân, cancer de colon sau alte cancere colorectale.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ