O explicație ȘTIINȚIFICĂ pentru care apare CANCERUL: Genomul uman se modifică de-a lungul vietii
Genomul uman individual se schimba de-a lungul vietii, influentat de factorii de mediu si nutritionali, ceea ce poate explica de ce anumite boli, precum cancerul, apar cu timpul
Cercetatorii de la Johns Hopkins University au aflat de ce asa-numitele marci epigenetice din structura ADN-ului se modifica in decursul unei vieti si de ce aceste schimbari sunt similare la membrii aceleiasi familii.
“Am inceput sa intelegem ca schimbarile epigenetice stau la baza medicinei moderne, deoarece, spre deosebire de ADN, care este acelasi in fiecare celula, marca epigenetica se poate modifica in functie de mediu si dieta individuala”, a declarat Andrew Feinberg, profesor de biologie moleculara si genetica. “Epigenetica joaca un rol important in cazul unor boli ca diabetul, autismul sau cancerul.”, continua acesta.
Studiul a fost efectuat pe 600 de persoane si s-a desfasurat pe parcursul a mai multi ani, pentru a putea masura corect variatiile care au loc in procesul de metilare (proces de fixare a unei grupari metil pe o molecula). In aproximativ o treime din cazuri, metilarea a suferit modificari importante de-a lungul anilor.
“Ceea ce am observat este o schimbare vizibila in decursul timpului, dovada faptului ca marca epigenetica se schimba cu varsta”, a adaugat Daniele Fallin, profesor de epidemologie la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.
Sursă: scientia.ro
Ştirile orei
Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.
“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.
Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.
Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele ciocănitoarei Woody şi mantia cuviosului Superman."