Impas moral de proporții: PNL a fraudat alegerile europene

| 27 mai, 2014

A început să circule pe surse informația că Antonescu a semnat aderarea la PPE înaintea alegerilor din 25 mai, mai precis pe 23 mai. Frauda morală este evidentă și incredibilă. Deci BPN a fost reunit de florile mărului, să semneze ca proștii ceva deja decis peste capul lor?!

Circoteca de partid declanșată de manevrele grupului demisionar Antonescu pentru a trece partidul în ultima clipă la remorca PPE în Parlamentul European a căpătat dimensiuni care ar fi fost greu de intuit cu doar câteva zile în urmă. Cei mai mulți au presupus că Antonescu se va ține de cuvânt și nu-și va da demisia fără să tragă după el și liderii organizațiilor județene care l-au sfidat.

Alții au estimat că totul este doar o mare minciună și că Antonescu nu are de gând să-și țină cuvântul dat, cel mult să mimeze demisia în fața unui BPN obedient și foarte dispus să i-o refuze.

Socotelile lui Antonescu au fost deranjate oarecum de plecarea intempestivă a vicepreședintelui Klaus Iohannis, care i-a lăsat pe toți mască, fiind singurul care pare să-și fi prezentat o demisie reală și nu una de operetă.

Cu toate acestea, cum ziceam, surpriza incredibilă și de foarte rău augur pentru PNL, un partid care-și vede viitorul periclitat pe zi ce trece, a fost manevra de culise prin care Antonescu și camarila sa din BPN au pus liberalii în fața faptului împlinit, îmbrâncind cu explicații puerile partidul din poziția de fruntaș al ALDE în cea de codaș, de umplutură, la PPE.

Primele critici dure nu s-au lăsat așteptate. Au pus degetul pe rană cam toți cei interesați, deopotrivă liberali sau social-democrați (fostul președinte Ion Iliescu l-a numit pe Crin Antonescu ”lichea”), dar și conducerea îngrijorată a grupului liberalilor europeni, care au atras atenția că Antonescu face totul pentru a confisca și ancora defintiv PNL la mal, legându-l de Traian Băsescu.

Una din cele mai bine argumentate reproșuri care i-au fost aduse fitilistului Antonescu a fost cea care evidenția măsurile ”de protecție” din statutul PNL. Conform acestuia trecerea partidului în altă familie politică europeană trebuie să fie consfințită de Congresul PNL. Parțial Antonescu a avut grijă de această eventualitate, căci împreună cu fostul lider și-a dat demisia în bloc și întregul BPN. Interesul este de a temporiza cât mai mult posibil convocarea Congresului. Până atunci, fără jenă, ”conducerea” partidului este asigurată de interimatul... acelorași.

Pe de altă parte tot statutul PNL subliniază că europarlamentarii PNL nu pot schimba individual grupul de care aparțin în PE, în cazul de față ALDE, fără să fie excluși din partid. Deci treaba este neclară și de-a dreptul scandaloasă.

Ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, dimensiunea scandalului crește exploziv căci între timp a început să circule pe surse informația că Antonescu a semnat aderarea la PPE înaintea alegerilor din 25 mai, mai precis pe 23 mai. Frauda morală este evidentă și incredibilă. Deci BPN a fost reunit de florile mărului, să semneze ca proștii ceva deja decis peste capul lor?!

În plus, în calitatea de membru al cărui grup politic a cerut Antonescu votul românilor pentru PNL?! Nu că politica ar face casă prea bună cu sinceritatea, mai ales din perspectiva promisiunilor electorale, dar în acest caz s-a depășit orice limită. Avem de-a face cu primul caz de reclamă mincinoasă dovedită, în cazul unui partid din România. Nu a fost ABIBAS sau NYKE,  a fost PLN și mulți au pus ștampila, crezând că era vorba de bătrânul PNL al brătienilor... Dacă Oficiul pentru protecția consumatorilor ar avea cea mai mică îndreptățire legală în acest caz, mulți dintre românii fraieriți de echipa lui Antonescu s-ar așeza la coadă să-și ceară înapoi votul acordat pe 25 mai...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ