Iohannis n-a reușit s-o satisfacă pe Udrea
Klaus Iohannis a angajat și înhămat propriul partid la cauza și interesele altei formațiuni politice, în speță PMP-ul Elenei Udrea, partidul care, conform actualei legislații, nu-și poate trimite reprezentanții în secțiile de vot.
Klaus Iohannis este cu un picior afară din PNL și trist nevoie mare, căci nu a satisfăcut-o pe Elena Udrea... Mai precis, lui Iohannis i s-au scufundat toate corăbiile de când Curtea Constituţională i-a respins ca inadmisibilă sesizarea referitoare la OUG 45/2014 privind modificarea Legii pentru alegerea preşedintelui României.
Citeşte şi: Elena Udrea şi Klaus Iohannis anunţă cum vor să facă împreună Guvernul
Dar nici liderul PNL și nici cel al PDL nu au de ce se îngrijora, căci partidele lor nu au nimic de pierdut efectiv prin respingerea de către CCR a acestei sesizări, așa cum nu ar fi avut nici de câștigat nimic în cazul în care sesizarea ar fi fost admisă. Chiar în acest detaliu constă problema: Klaus Iohannis a angajat și înhămat propriul partid la cauza și interesele altei formațiuni politice, în speță PMP-ul Elenei Udrea, partidul care conform actualei legislații, nu-și poate trimite reprezentanții în secțiile de vot. Mai mult, a rămas consemnată în presă doleanța exprimată de Udrea ca alegerile să fie amânate, eventual lui Traian Băsescu să-i fie prelungit mandatul cu 6 luni, adică exact ceea ce ar fi obținut și Iohannis, dacă CCR nu ar fi fost de altă părere. Din acest moment și în urma acestui demers al PNL a devenit și mai clară intenția lui Iohannis de a o ajuta pe Udrea si de a amâna alegerile. Inițiativa este dincolo de orice dubii o nouă acțiune în tandem între Iohannis și Băsescu. Chiar dacă a fost respinsă, intenția lui Iohannis de a-i ridica mingile la fileu contracandidatei Udrea rămâne.
Citeşte şi: Elena Udrea – candidat iepure pentru Klaus Iohannis
În acest moment PNL-ul pare scindat între acțiuni demarate la inițiativa și din interesul lui Klaus Iohannis și al partenerilor acestuia din PDL și de la Cotroceni și acțiunile și declarațiile politice luate la un alt nivel de decizie al formațiunii, care încă nu este vizibil și nu acționează deschis, dar care pare să urmărească eliminarea intrusului aflat la conducere, eventual întoarcerea PNL la un moment politic anterior, chiar dacă acest lucuru ar presupune readucerea lui Crin Antonescu în fruntea partidului. Rolul lui Iohannis în fruntea formațiunii preluată cu de-a sila de la Antonescu pare să se fi încheiat oricum, din moment ce surse și jurnaliști apropiați lui Traian Băsescu au început deja să anunțe insistent o retragere din cursa electorală pentru edilul Sibiului. Or, odată primul pas înapoi făcut, renunțând la candidatura sa, nimeni și nimic nu-l mai poate menține pe Klaus Iohannis în fruntea unei formațiuni care în mod evident nu-l mai vrea la butoane.