De unde vine TEAMA de numărul fatidic 13? Istoria din spatele legendelor OCULTE
Aproape toata lumea se gandeste cu teama la acest numar, considerat fatidic. De-a lungul istoriei, numarul 13 a nascut multe superstitii, credinte si chiar ritualuri.
In anumite manuscrise antice se scria ca cel care va intelege esenta acestei cifre, va gasi cheia catre o putere nemarginita.
Insasi Biserica Catolica a considerat o vreme ca, daca la trapeza participa 13 persoane, una dintre ele va muri intr-un interval de un an. Aici sunt doua explicatii: prima are legatura cu Cina cea de Taina, la care au participat 12 apostoli si cu Mantuitorul, 13, iar a doua tine, mai degraba de teama blestemului ultimului Mare Maestru Templier, Jaques de Molay, ars pe rug de viu, de catre catolici intr-o intunecata zi de 13. In traditiile occidentale, daca la o masa festiva erau invitate 13 persoane, a treisprezecea era servita separat, conform codului lui Oreste.
Legenda oculta a acestui numar a mai fost alimentata si de o realitate administrativa. O vreme, multe popoare luau drept unitate de masura duzina, adica 12 in loc de 10. Cu alte cuvinte in 12 incapea o unitate conceptuala, la care daca se adauga inca ceva…pana la insumarea unei noi duzini, lucrurile erau impredictibile si deci, disconfortante.
Destinul tragic al acestui numar este legat si de faptul, ca in credintele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care incepe cuvantul mem, adica moarte. De aici a pornit si simbolul ocult al acestei cifre, reprezentata, mistic de un schelet care coseste, la propriu, oameni!Conotatiile lugubre ale lui 13 au facut ca la Londra sa nu existe acest numar la apartament, sau la casa si nici randul 13 la cinematografe sau teatre.
Insa in Orient, acest numar este considerat sacru. In Panteonul indian sunt expuse 13 statui ale lui Buddha. Pagodele asiatice au 13 discuri care simbolizeaza caile de exprimare ale divinului in manifestare. Incasii venerau 13 zei, etc…
Acest numar marcheaza profund si tanara cultura americana. Initial, 13 state unindu-se au format Statele Unite ale Americii. Deviza: E Pluribus Unum contine 13 litere, Vulturul American are 13 pene la fiecare aripa, iar cand Washington a inaltat pentru prima data, drapelul republicii, au fost trase 13 slave de tun.
Ştirile orei
O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spermă, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze sperma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.
“Să-mi depun sperma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe sperma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”
Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze sperma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să scoatem pe piaţă şi moaşte marinate în spermă, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, numai acelora care ne fac reclamă pe net şi postează pe Facebook imagini cu icoane.”