Leadership de top la BNR pentru următorii cinci ani
Comisiile reunite de Buget – Finanțe – Bănci din Parlament au dat votul de încredere pentru cele nouă posturi de conducere ale Băncii Naționale a României ( BNR). Cei avizați în comisii au fost aleși în urma competențelor dovedite, în care CV-urile au constituit piedestalul pentru onorarea acestor funcții.
Profesionalismul și seriozitatea au reprezentat recomandarea primară în stabilirea leadership-ului de top al BNR pentru următorii cinci ani.
Noua structură de conducere a BNR în urma votului dat de către Parlament, prin cele 386 de voturi exprimate este următoarea: Florin Georgescu pentru poziția de prim - viceguvernator al BNR cu 377 voturi exprimate pentru și 9 împotrivă, Bogdan Olteanu pentru funcția de viceguvernator cu 375 de voturi pentru și 11 împotrivă, precum pentru aceeași funcție de viceguvernator Liviu Voinea a fost ales cu 372 voturi pentru și 14 împotrivă.
De asemenea, Mugur Isărescu a fost avizat în unanimitate de către comisiile reunite pentru al cincilea mandat de guvernator al Băncii Naționale a României, poziție pe care o ocupă de 24 de ani. Daniel Dianu a reușit să fie ales în Consiliul de Administrație în urma a 375 voturi pentru și 11 contra, iar Gheorghe Gherghina cu 373 pentru și 13 împotrivă.
Consiliul de Administrație al BNR se remarcă prin membrii săi. Președintele CA, Mugur Isărescu, este un economist desăvârșit, ce a absolvit cursurile Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Acesta a obținut titlul știintific de doctor în economie cu teza de „Politici ale ratelor de schimb”, iar în perioada 1999 – 2000 a îndeplinit funcția de prim – ministru al României.
Prim – viceguvernatorul Florin Georgescu deține, de asemenea, un titlu științific de doctor în economie, specializarea finanțe și circulație bănescă, iar după absolvirea facultății de Finanțe și Contabilitate din cadrul A.S.E. București a lucrat în Ministerul Finațelor, ca economist, inspector financiar, șef serviciu și apoi director la Direcția de Control de Stat București.
Bogdan Olteanu a deținut poziția de deputat de București, de președinte al Camerei Deputaților și de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul în Guvernul Tăriceanu, în timp ce Liviu Voinea a obținut diploma de MBA de la Universitatea Stockholm și doctoratul la ASE, unde a fost angajat drept cercetător post- doctoral la Comisia Europeană. Aceasta a lucrat și în diferite proiecte internaționale pentru OCDE, Banca Mondială, Fondul European de Investiții.
Economist și ministru al finanțelor a fost și profesorul universitar la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană, Daniel Dăianu. Acesta se remarcă prin invitațiile primite ca cercetător la Woodrow Wilson Center, NATO Defence College, Fondul Monetar Internațional și la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare în Europa(OCDE).
Gherghina Gheorghe, după ce a absolvit Facultatea de Studii Economice, a obținut doctoratul la Academia Română Institutul Național de Economie. A efectuat studii și cercetări în domeniul finanțelor la Institutul de Finanțe Circulație Monetară și Prețuri, iar în prezent deține funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice.
Ştirile orei
ceilalti nu sunt....sunt cercetatori,au primit invitatii,sunt doctori ai Academiei...