Liderii dreptei colecționează dosare penale
Avalanșa de dosare penale întocmite de DNA în ultimele săptămâni a dat naștere la tot felul de comentarii venite din partea liderilor de dreapta, acești politicieni nepătați și care își permit să îi critice pe cei aflați în colimatorul procurorilor, nu pentru că ei ar fi exemple de moralitate, ci pentru că, așa cum spune vorba aceea, „hoțul neprins, negustor cinstit”.
Deși promovează valorile liberale, puțini din cei despre care veți citi în rândurile următoare au lucrat în mediul privat, majoritatea fiind toată viața plătiți din banii contribuabilului, iar averile și le-au făcut în urma unor afaceri cu statul cel puțin dubioase. Veți citi în continuare despre suspiciunile sau dosarele care i-au avut ca protagoniști pe Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Elena Udrea, Eugen Tomac, Mihai Stănișoară și Sorin Frunzăverde. Observați că deși fac parte din partide politice diferite, respectiv PDL, PMP și PNL, tuturor le circulă prin vene sânge portocaliu. Un alt lucru pe care îl au în comun este faptul că toți au supt de la sânul lui Traian Băsescu, chiar dacă între timp unii au întors armele împotriva ocupantului Palatului Cotroceni.
Președintele PDL Vasile Blaga a fost acuzat de preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, de implicare în numirile de la vârful sistemului vamal și protejarea neregulilor din sistem. În transcrierile unor convorbiri telefonice înregistrate de Serviciul Român de Informaţii, în dosarul „Contrabandei cu ţigări de pe Clisura Dunării”, apare numele lui Vasile Blaga şi al vicepreşedintelui de atunci Sorin Frunzăverde. De asemenea, numele lui Blaga este implicat în mai multe scandaluri privind contracte grase cu statul, prin intermediul ginerelui său.
Liderul PDL Gheorghe Falcă este bănuit de numeroase contracte pe bani publici oferite cu dedicație, fiind judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial. A fost acuzat că este capul mafiei PDL din vămile de Vest, controlate prin Sorin Blejnar. A mai fost acuzat, într-un dosar în legătură cu mafia imobiliară județeană, pentru schimbul unei vile contra unui apartament de bloc, în scopul de a ajuta doi oameni de afaceri să obțină un teren plasat pe domeniul public al municipiului, la un preț de trei ori mai mic decât cel real. De asemenea, a fost luat în vizor de procurori și pentru primirea și oferirea de contracte din bani publici cu dedicație, în mod special un contract de un milion de lei cu Ministerul Educaţiei, prin firma unde este acţionar Gheorghe Seculici, în aprilie 2011.
În ceea ce privește liderii PMP, îi vom trata în ordinea importanței: Elena Udrea, iar mai apoi președintele de formă Eugen Tomac.
Elena Udrea şi fostul ei soţ, Dorin Cocoş, au făcut afaceri de milioane de euro cu primăria Bucureşti, pe vremea când instituţia era condusă de PDL, prin firma „Dalli Exim SA” care a exploatat mii de locuri de parcare. De asemenea, Dorin Cocoș ar fi intervenit pe lângă Theodor Stolojan să-i primească şi să-i ajute pe şefii de la ALRO în cazul achiziţiei de energie la preţuri derizorii.
Despre Eugen Tomac, Curtea de Conturi a descoperit că în perioada 2009 – 2011, la Departamentul pentru românii de pretutindeni, condus de acesta, s-au constatat erori/abateri de la legalitate, fiind estimate prejudicii create bugetului de stat în sumă totală de 4.326.340,79 lei cca 1,1 milioane de euro). În perioada 2010-2011, Departamentul condus de Eugen Tomac a alocat 1.645.406 lei (aproape 400.000 de euro), finanţare nerambursabilă, unui post de radio din Chişinău, Arena FM. Curtea de Conturi consideră că acţiunea „a încălcat prevederile Legii 321/2006, datorită acoperirii teritoriale pe care o are postul de radio (naţional, nu local sau regional)”. Conform legii respective, nu putea fi finanţat un post de radio cu acoperire naţională. Deci avem o finanţare ilegală. Arena FM a primit cu titlu gratuit şi utilizarea în grila de programe a emisiunilor şi produselor online din grilele Radio România. În 2011, Societatea Română de Radiodifuziune a achiziţionat contra cost 51% din acţiunile SC Pajura Albă SRL Chişinău (proprietarul postului Arena FM). Statul, prin departamentul condus de Eugen Tomac, a platit din bani publici înfiinţarea şi întreţinerea unui post de radio la Chişinău, iar ulterior, tot statul, prin SRR, a cumparat pachetul majoritar al respectivului post de radio. Deci, o dublă plată din bani publici pentru acelaşi lucru. Miza ? voturi pentru PDL din Moldova.
Următorii pe listă sunt foștii pedeliști adoptați de PNL, Stănișoară și Frunzăverde.
Mihai Stănișoară a fost capul mafiei PDL din Mehedinti. Acesta avea influență asupra tuturor vămilor din sudul ţării. În 2010 firma Terra Sat Severin SRL a încheiat 15 contracte cu statul, mai exactu cu Primăria Drobeta Turnu Severin, Universitatea din Craiova, Departamentul pentru românii de pretutindeni, Clubul Sportiv Municipal Severin, Romsilva, Consiliul Judeţean Mehedinţi, Tribunalul şi Primăria Mehedinţi, Centrul Cultural „Nichita Stănescu” şi ANAF pentru publicitate radio şi tv, în valoare de 85.259 lei.
Sorin Frunzăverde, cunoscut în zonă drept "Ayatollahul", conduce cu mână de fier judeţul Caraș-Severin. Nici o afacere din Caraş-Severin nu mişcă fără a avea girul său. Astfel, Frunzăverde controlează afacerile cu energie eoliană din județ. Omul de nădejde al acestuia este Omer Radovancovici, „Prinţul Clisurii”, după cum se autointitulează, primarul comunei Pojejena. Omer Radovancovici este cunoscut pentru implicarea sa în contrabanda şi traficul cu ţigări, pentru care a și executat un an de inchisoare.
Aceștia sunt cei care reprezintă spectrul politic „de dreapta” în România. Vă seama ce aglomerație de penali ne așteaptă, odată ce „dreapta” se va unifica? Oare ce se va întâmpla dacă la conducerea țării va ajunge un președinte susținut de acești oameni? Cel mai probabil regimul impus de Traian Băsescu în cei 10 ani de mandat va merge mai departe neperturbat.