Lucruri neştiute despre CARNEA DE MIEL
Este perioada in care trebuie sa stii totul despre carnea de miel. In rezumat despre carnea de miel se poate spune ca este o carne sanatosa, dar este foarte important modul in care este preparata si cantitatea de carne consumata.
Carnea de miel face parte din categoria de carne rosie, la fel ca si carnea de vita si oaie. Este esential ca mielul pentru consum sa aiba in momentul sacrificarii cel putin 12-14 kilograme pentru ca acest tip de carne sa fie cu adevarat sanatos.
Carnea de miel este ideala mai ales primavara datorita continutului mare de seleniu si fosfor. Cele doua minerale sunt extrem de utile organismului, atat in ceea ce priveste sistemul osos, cat si metabolismul, in general.
Ce conţine carnea de miel
In 100 de grame de carne de miel sunt aproximativ 30 grame de proteine, 10 grame de grasime. Cea mai mare parte din grasime este formata din acid oleic, care este o grasime monounsaturata. In ceea ce priveste caloriile aceasta variaza de la 200 la 300 in functie de cat de grasa este carnea si de tipul de carne. Astfel carnea pulpelor de miel are mai multe calorii decat coastele, de exemplu.
Carnea de miel este o foarte buna sursa de proteine, 100 grame de carne asigurand 60% din necesarul zilnic de proteine pentru un adult. Asta inseamna ca trebuie consumata in catitati rezonabile, combinata cu multe legume verzi si multe lichide (apa, nu vin!). O alta caracteristica pe care o are carenea de miel este continutul mare de triptofan (mult mai mare decat in carnea de curcan) si o mare cantitate de zinc. Conform analizelor facute de whfood.com, in 100 de grame de carne preparata de miel se regaseste aproape 40% necesarul zilnic de zinc. Zincul este util pielii si sistemului imunitar. Nu in ultimul rand zincul este unul din mineralele care stabilizeaza nivelul zaharului din sange.
Carnea de miel este si o sursa importanta de seleniu, 100 de grame continand 50% din doza zilnica recomandata. O portie normala de carne de miel este ca o pilula concentrata cu vitamine din grupul B, necesare in procesul de formare al globulelor rosii, prevenind anemia sau acoperind deficitul acumulat in timpul iernii.
Bine de ştiut
Dupa ce ai cumparat carne de miel este obligatoriu sa o cureti de grasimea in exces si sa o portionezi, in functie de ceea ce vei pregati din ea, sa o speli cu apa rece si sa o stergi cu servete absorbante (neaparat). In acest moment poate fi congelata. Prin congelare isi pastreaza toate proprietatile. Cea mai vulnerabila la congelare este aroma. Ca sa pastrezi gustul si aroma, decongeleaza carnea incet, in frigider, in 12 ore.