Mai bine faceți o autosesizare domnule Iohannis, pentru presiunile făcute în ultimele luni asupra Justiţiei
Invitat, marți, la postul de televiziune B1 TV, și rugat de moderatorul emisiunii să comenteze situația de incompatibilitatea în care se află, Klaus Iohannis a preferat să îl atace pe premierul Victor Ponta pentru niște declarații politice.
După ce, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, l-a amenințat cu sesizarea CSM pe premier cu pentru declarațiile cu privire la dosarul lui Klaus Iohannis aflat pe rolul ÎCCJ, liderul liberal a repetat acest anunț. „Îmi cunosc foarte bine situaţia şi dosarul. Stau foarte liniştit. Am încrederre în Înalta Curte. În această seară am agreat textul pentru CSM pentru a sesiza Inspecţia Judiciară. Ceea ce a făcut Victor Ponta este o imixtiune în actul Jusiţiei, o presiune asupra Justiţiei. Este sancţionabilă şi este o eroare. Nu are voie prim-ministrul să se pronunţe înainte de a o face instanţa. Domnia sta ştie foarte bine ce a fost în alte speţe. O avea un doctorat şi în incompatibilităţi“, a afirmat Klaus Iohannis.
Citeşte şi: Cum a recunoscut Băsescu, subtil, înțelegerea cu Iohannis încă din primul tur
În loc să-și fi rezolvat problemele de integritate încă dinainte de anunțarea candidaturii la alegerile prezidențiale, aspirantul ACL la cea mai înaltă funcție în stat îl atacă pe premier pentru niște declarații politice care nu au nicio legătură cu imixtiunea în actul Justiției. Încercarea liderului liberal de a specula electoral afirmațiile lui Victor Ponta nu vine decât să arate o dată în plus lipsa unui proiect de țară. Mai mult, în loc să vină în fața românilor cu răspunsuri privind modul în care și-a dobândit imobilele, Klaus Iohannis încearcă să distragă atenția publică pentru a muta discuția asupra afirmațiilor premierului, care și-a exprimat opinia asupra situației juridice a principalului său contracandidat.
Dacă este să vorbim despre imixtiuni în actele Justiției, atunci trebuie remarcat că cel care pune presiuni este însuși candidatul ACL la alegerile prezidențiale. În cadrul aceleiași emisiuni de la B1 TV, liberalul a atacat ANI declarând că instituția în cauză a interpretat greșit legea. „S-a făcut multă vorbărie despre acest dosar. Pe 18 se va stabili un termen la care se va judeca recursul, pe 18 instanța va da un termen, probabil mai spre primăvara lui 2015, pentru că așa i-ar fi venit rândul. Pe de altă parte, nu este niciun fel de problemă, nu am fost în incompatibiltate, este o interpretare greșită a ANI”, a afirmat președintele PNL.
Citeşte şi: Diferența fundamentală între campania lui Iohannis și cea a lui Ponta
În loc să lase Justiția să se pronunțe asupra dosarului, Klaus Iohannis a atacat ANI și a pus astfel indirect presiuni asupra Înaltei Curți. Declarația lui Klaus Iohannis de marți seara nu este singulară, în ultimele săptămâni liderul ACL a atacat ANI în repetate rânduri, aproape de fiecare dată când a fost întrebat de presă despre procesul pe care îl are pe rol la Înalta Curte.
În fond, sesizarea CSM nu numai că este nejustificată, dar reprezintă și o formă grosolană de manipulare a opiniei publice asupra unor presiuni care nu au existat. Astfel, decât să sesizeze CSM cu privire la declarațiile realizate de Victor Ponta, Klaus Iohannis ar trebui să se autodenunțe pentru presiunile din ultimele luni făcute la adresa Justiției prin atacarea ANI.
Ştirile orei
În cazul Microsoft, Victor Ponta a înființat ”Asociația pentru sprijinirea tinerilor”, care a beneficiat de sponsorizări din partea Fujitsu-Siemens și, bineînțeles, de Microsoft.
La ora actuală, au fost arestați intermediarii din afacerea Microsoft. Aproape niciunul dintre acești intermediari nu este străin de Victor Ponta. Ca de exemplu, Dorin Cocoș care angaja o firmă de avocatură proaspăt înființată a lui Victor Ponta.
Un alt personaj care este implicat în afacerea Microsoft, un arab pe nume Kalil Abil Sahin. Tata socru și Daciana Sârbu au achiziționat apartamente de lux, prin intermediul unui off-shore, care aparținea unor oameni extrem de controversați”, a declarat Luvodic Orban.